Večernji list - Hrvatska

Bjelica: Poraz je dobar ako iz njega nešto naučiš

- Robert Junaci (hd)

Završila je serija Dinama, u rubrici izgubljene utakmice upisana je prva brojka. Dinamo je izgubio u derbiju na Rujevici s 1:0 u utakmici u kojoj je bio bolji, imao znatno više prilika, ali Čolak je u 65. minuti pogodio i donio Rijeci pobjedu.

Bišćan: Očekivali smo ovo

Prvi je put Igor Bišćan, nekoć veliki igrač Dinama, vodio svoju momčad protiv plavih. Bišćan je na klupu Rijeke došao nakon što se Matjaž Kek rastao s momčadi s Kvarnera, kad je riječka momčad već ozbiljno bodovno zaostala.

I Bišćan je krenuo jako dobro, dosad nema nijedan poraz. No jasno je da je utakmica s Dinamom za njega morala biti posebna iako je govorio da se pripremao za nju kao i za svaku drugu.

– Ne znam je li to normalno ili ne, ali nemam nikakve posebne emocije. Pripremam se kao za svaku drugu utakmicu. Barem je zasad tako. Prvi put vodim momčad protiv Dinama, vidjet ćemo kad počne – govorio je dan prije derbija Igor Bišćan.

A poslije utakmice mogao je biti još kako zadovoljan.

Očekivano, na travnjak je poslao svoje najjače snage, no istim oružjem odgovorio je i Nenad Bjelica, plavi strateg izveo je svoju “europsku” postavu i tražio novu I Dinamo je krenuo bolje, odmah je zaprijetio preko Oršića, a onda su se u prvom dijelu nizale plave prilike, no Gojak, Hajrović, Olmo nisu pogodili, a najbolju priliku imao je Gavranović, ali je Sluga obranio kad se našao sam pred njim.

Moglo se pretpostav­iti da bi se ti promašaji mogli osvetiti plavima. To prije jer su i u nastavak krenuli Stojanović­evom prilikom, ali to je Sluga obranio. Tek u 57. minuti Rijeka je imala pravu priliku, Čolakov pokušaj obranio je Livaković. Nakon dva promašaja Zagrepčana stigla je očekivana kazna. Gojak je uklizao i slučajno dodao loptu Čolaku, a ovaj preciznim udarcem sa 16 metara poslao loptu u kut za pogodak, pokazalo se i pobjedu.

Dogodio se i jedan prekid zbog baklji, vratar Dinama Dominik Livaković imao je sreće, jedna je pala vrlo blizu njemu.

Pokušavao je Dinamo i daje, pokušavao je i Bjelica promjenama igrača i sustava, ali ni nove prilike plavi nisu znali iskoristit­i, posljednju je u 93. minuti imao Olmo. I moglo je početi slavlje Rijeke.

– Očekivali smo ovakvu utakmicu, znali smo da ćemo u jednom dijelu biti u podređenom položaju, da nam golman mora obraniti nekoliko zicera. No dok si u takvom čvrstom bloku, uvijek se ukaže nekakva prilika. Odigrali smo čvrsto, igrali smo kako smo se dogovorili i pobijedili smo jako kvalitetno­g suparnika koji je i na ovoj utakmici pokazao da vas lako može izdominira­ti – kazao je Igor Bišćan.

Zanimljivo, Bišćan je već pripremio Acostija za ulazak, i to umjesto Čolaka i u tom trenutku je Čolak zabio.

– Iskreno, mislio sam ga mijenjati jer nam je nedostajal­o dubine. I to vam je nogomet, moraš imati sreće.

Bišćan je tako i dalje neporažen s Rijekom, a posebno je bio zadovoljan što nisu primili pogodak.

– Rekao sam igračima da ne smijemo u svakoj utakmici primipobje­du. ti gol. Vidio sam puno dobroga od svoje momčadi, puno će nam ovo značiti za dalje, za samopouzda­nje – zaključio je Bišćan.

Iako je upisao prvi prvenstven­i poraz, Nenad Bjelica nije djelovao ljutito.

Poraz u bezbolnom trenutku

– Rijeci čestitam na pobjedi, pobijedila je izjednačen­oj utakmici u kojoj bi realnije bilo neodlučeno, ako ne i naša pobjeda. Imali smo puno boljih prilika, Rijeka nam nije mogla doći do gola osim jedne slučajne prilike Čolaka i tog pogotka. Mi smo kreirali puno prilika i, kad ne zabiješ, onda te kvalitetna momčad kakva je Rijeka – kazni – kazao je Nenad Bjelica nakon svog prvog poraza u HNL-u.

– I iz poraza se nešto nauči, a mi ćemo ga svakako analizirat­i. I onda i poraz može biti donijeti nešto pozitivno ako u njemu naučiš ono što je potrebno – zaključio je Bjelica.

Kako bilo, plavi se sad okreću Europi, u četvrtak ih čeka utakmica s Fenerom u kojoj žele pobjedu iako bi i bod bio dovoljan za osiguravan­je prvoga mjesta u skupini. Sad su to novi ciljevi plavih kad su već europsko proljeće osigurali.

A u HNL-u su iza sebe ostavili težak raspored, još uvijek imaju dobru bodovnu zalihu i, ako postoji nekakvo vrijeme u kojem poraz ne boli previše, onda je to upravo sada. Hajduk se uoči ovog dvoboja nalazi na šestoj poziciji sa 16 bodova, dok je Slaven Belupo osmi s tri boda manje.

 ??  ?? DERBI NA RUJEVICI Rijeka je uspjela zaustaviti niz Dinama, nije ju uspio srušiti ni Mario Gavranović iako je imao prilika U 15. kolu HNL-a Hajduk će na Poljudu dočekati Slaven Belupo. – Još jedna utakmica bez gledatelja, za nas svaka zahtjevna, ali igramo kod kuće i napravit ćemo sve za pobjedu – rekao je u najavi susreta trener Hajduka Zoran Vulić. Gosti dolaze nakon promjene na klupi. Tomislav Ivković je smijenjen, a na Poljudu će ih voditi privremeni trener Ivica Sertić u paru s Vedranom Purićem. – Da je tu trener Ivković, znao bih kakav Belupo očekujem, ali sada su došla dva nova momka. Vjerujem da će ipak biti više zatvoreni nego otvoreni. Promjena trenera je šok-terapija, ali mi smo Hajduk i tako se moramo postaviti u našoj kući, jasan je Vulić.
DERBI NA RUJEVICI Rijeka je uspjela zaustaviti niz Dinama, nije ju uspio srušiti ni Mario Gavranović iako je imao prilika U 15. kolu HNL-a Hajduk će na Poljudu dočekati Slaven Belupo. – Još jedna utakmica bez gledatelja, za nas svaka zahtjevna, ali igramo kod kuće i napravit ćemo sve za pobjedu – rekao je u najavi susreta trener Hajduka Zoran Vulić. Gosti dolaze nakon promjene na klupi. Tomislav Ivković je smijenjen, a na Poljudu će ih voditi privremeni trener Ivica Sertić u paru s Vedranom Purićem. – Da je tu trener Ivković, znao bih kakav Belupo očekujem, ali sada su došla dva nova momka. Vjerujem da će ipak biti više zatvoreni nego otvoreni. Promjena trenera je šok-terapija, ali mi smo Hajduk i tako se moramo postaviti u našoj kući, jasan je Vulić.
 ??  ?? Aktualni europski nogometni prvak Real iz Madrida pretrpio je blamažu u 13. kolu španjolsko­g prvenstva, bolji od “kraljevsko­g” kluba na svom stadionu Ipurua bio je maleni Eibar, i to s visokih 3:0. Strijelci za pobjedu domaćih bili su Escalante (16), Enrich (52) i Kike (57). Luka Modrić igrao je od početka, ali je u 63. minuti zamijenjen. Bio je to prvi poraz Reala otkako je na klupu sjeo Santiago Solari, a ukupno već peti u prvenstvu. Krizi kraljevsko­g kluba tako se još uvijek ne nazire kraj.
Aktualni europski nogometni prvak Real iz Madrida pretrpio je blamažu u 13. kolu španjolsko­g prvenstva, bolji od “kraljevsko­g” kluba na svom stadionu Ipurua bio je maleni Eibar, i to s visokih 3:0. Strijelci za pobjedu domaćih bili su Escalante (16), Enrich (52) i Kike (57). Luka Modrić igrao je od početka, ali je u 63. minuti zamijenjen. Bio je to prvi poraz Reala otkako je na klupu sjeo Santiago Solari, a ukupno već peti u prvenstvu. Krizi kraljevsko­g kluba tako se još uvijek ne nazire kraj.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia