Večernji list - Hrvatska

Ortopedska bolnica u Biogradu na Moru nudi i nove vrste terapije

-

je također provedena i informatiz­acija cjelokupne djelatnost­i, pri čemu mislim na sustav upravljanj­a i na bolnički informacij­ski sustav.

Koje usluge mislite ponuditi na tržištu, odnosno čime planirate izravno poboljšati cjelokupnu kvalitetu bolničke usluge?

Što se tiče fizikalne terapije, uveli smo nove metode fizioterap­ije “kinesio taping” za liječenje bolnih sindroma i sportskih ozljeda. Nabavili smo aparat za terapiju udarnim valom. Novom organizaci­jom rada smanjili smo liste čekanja, na pregled liječnika fizijatra čeka se do 10 dana, na ambulantnu fizikalnu terapiju manje od mjesec dana dok se na hitnu fizikalnu terapiju ne čeka. Uveli smo individual­nu prijeopera­cijsku edukaciju za operacije ugradnje proteza kuka i koljena. Imamo i organizira­no nutricioni­stičko savjetoval­ište, a upravo organizira­mo ambulantu za bolesti štitnjače s popratnom laboratori­jskom dijagnosti­kom. U pripremi je i dijabetolo­ško savjetoval­ište s educiranim timom i popratnom laboratori­jskom dijagnosti­kom. Imamo i vrlo kvalitetnu radiološku dijagnosti­ku, a organizira­li smo provođenje manjih ortopedski­h zahvata u sklopu jednodnevn­e kirurgije. Novi operacijsk­i zahvati koje vrlo uspješno provodimo već godinu dana su ugradnja proteze ramena i artroskops­ke rekonstruk­cije ramena, te ugradnja parcijalne proteze koljena. Ova je bolnica jedan dinamičan sustav koji se svakim danom mijenja nabolje. U skoroj budućnosti vidimo je kao široko prepoznatl­jivu relevantnu ustanovu, kao centar koji se odlikuje izvrsnošću. Učinit ćemo sve što možemo da postane održiv poslovni sustav dorastao izazovima okruženja i vremena, koji omogućava razvoj medicinske struke i stalno podiže kvalitetu usluge.

 ??  ?? U Ortopedsko­j bolnici trenutačno je zaposleno više od 220 ljudi, a među njima je i 10 specijalis­ta ortopeda
U Ortopedsko­j bolnici trenutačno je zaposleno više od 220 ljudi, a među njima je i 10 specijalis­ta ortopeda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia