Večernji list - Hrvatska

Mirisi Božića u čarobnom parku s 300 tisuća lampica

- Vedran Balen

Lipičani i ove godine pripremaju najbožićni­ji ugođaj u Slavoniji. Sa samim početkom prosinca u gradu će zavladati pravi blagdanski duh. Polako, ali sigurno bliži se vrijeme adventa, kada će započeti i Mirisi Božića, koji su zasigurno više od adventske manifestac­ije; oni su inovativni prikaz povijesnog i turističko­g razvoja Lipika! Cjelomjese­čni program započet će 1. prosinca 2018. u 18 sati svečanim otvorenjem Božićnog parka u sklopu Toplica Lipik na izvoru ljekovite termalne vode – Antunovu vrelu, a svakodnevn­i bogati programi ovogodišnj­e manifestac­ije potrajat će sve do 15. siječnja iduće godine.

– Mirisi Božića manifestac­ija su koja najdulje traje u Lipiku i po kojoj je naš grad postao prepoznatl­jiv. Ove godine obogatili smo je i novim sadržajima poput klizališta i raznih drugih iznenađenj­a. Nastojimo svake godine sve više podići ljestvicu u želji da naši sugrađani i svi koji u tom periodu dođu u naš grad osjete tu draž božićnog ugođaja na pravi način – rekao je gradonačel­nik Lipika Vinko Kasana.

Božićni park s 300 tisuća lamRanko pica, adventske kućice, klizalište, vožnja turistički­m vlakićem Lipik Express, Božićni sajam, Kuća bake Mraz, program za sv. Nikolu, Dječja Nova godina i doček za odrasle samo su dio božićne euforije. Lipičane očekuju i brojni nastupi, koncerti klasične i zabavne glazbe, neizostavn­e izložbe poput “Blagdansko­g stola” i “Šume okom šumara”, predstave te niz drugih događanja. Na otvorenju, vikendima i u dane događanja bit će ugostitelj­ska ponuda u adventskim kućicama s toplim pićima i brzom hranom, tako da se posjetitel­ji ne moraju nadati brzom povratku kućama, dok će zaljubljen­ici u sport uživati u višednevni­m turnirima u malom nogometu i stolnom tenisu.

KASANA: SVAKE GODINE NASTOJIMO PODIĆI LJESTVICU U ŽELJI DA SVI OSJETE DRAŽ BOŽIĆNOG UGOĐAJA

 ??  ?? Jedna od atrakcija Božićnog parka bit će i turistički vlakić
Jedna od atrakcija Božićnog parka bit će i turistički vlakić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia