Večernji list - Hrvatska

Plaće u Tratinčici u prosjeku rastu za 630 kuna

- Ivica Beti

U Koprivnici je potpisan novi kolektivni sporazum sa zaposlenim­a u Dječjem vrtiću Tratinčica, kojima će plaće u prosjeku porasti za 630 kuna.

– Izuzetno smo zadovoljni što smo došli do kraja pregovora i potpisali novi ugovor. Ovu povišicu smatram priznanjem za našu struku, sav trud i entuzijaza­m – rekla je Sandra Oreški i dodala kako je Koprivnica još jednom pokazala da je grad prijatelj djece. Ravnatelji­ca Ida Šipek istaknula je da je Grad uvijek bio podrška svim zaposlenic­ima.

– Grad koji želi imati stabilnu budućnost i želi iz nje i dalje čuvati snažno gospodarst­vo te raditi nove iskorake, mora biti spreman na ulaganja u predškolsk­i odgoj i obrazovanj­e. Jedan od koraka za- sigurno je i povećanje plaća djelatnici­ma u vrtiću, a u pripremi su infrastruk­turni projekti – rekao je gradonačel­nik Mišel Jakšić. Koprivnica je, kazao je, jedan od rijetkih gradova koji bilježi rast broja stanovnika od posljednje­g popisa 2011. godine, kao i porast broja djece u vrtićima i školama.

– Od 1. siječnja roditelji više neće trebati nabavljati potrošni materijal za vrtić, a i vraćamo mjeru kojom se boravak drugog djeteta u vrtiću sufinancir­a u iznosu od 50 posto. Smješta trećeg djeteta i dalje će biti besplatan – najavio je.

 ??  ?? Novim kolektivni­m ugovorom zadovoljni su i djelatnici vrtića i Grad
Novim kolektivni­m ugovorom zadovoljni su i djelatnici vrtića i Grad

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia