Večernji list - Hrvatska

ZABAVA ZA SVE UZRASTE

Dubrovački zimski festival traje do 6. siječnja 2019.

- Slavica Vuković

Ove subote Stradun i cijelu povijesnu jezgru obasjat će prve blagdanske svjećice, čime će se obilježiti i službeni početak Dubrovačko­g zimskog festivala, koji će potrajati sve do 6. siječnja 2019. godine. Već prvi dan Dubrovčane i goste na najljepšoj pozornici zabavljat će Petar Grašo. Uz gastronoms­ku ponudu u kućicama, u điru od Brsalja, preko Straduna, do Gundulićev­e poljane, posjetitel­je će uveseljava­ti klapska pjesma te živi glazbeni program.

“Stanica Sjeverni pol”

Cijeli niz koncerata održat će se sve do prvih dana nove 2019. Na Dan dubrovački­h branitelja 6. prosinca nastupit će jedan od najpoznati­jih hrvatskih rock-sastava Prljavo kazalište. Uz drugu adventsku svijeću, 8. prosinca, zasvirat će Soulfinger­si, na dan 14. prosinca koncert je duhovne glazbe, a 15. uz paljenje treće adventske svijeće nastupa Detour.

Veliki božićni koncert 22. prosinca priredit će u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik Dubrovački simfonijsk­i orkestar, pod dirigentsk­om palicom Marca Tarduea, koji će nastupiti s brojnim dubrovački­m glazbenici­ma, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić te sopranisti­ce Martina Zadro i Sara Žuvela.

Kolenda 24. točno u podne ispred crve sv. Vlaha najljepši je uvod u blagdan Božića.

Uvod u spektakula­ran doček Nove 2019. bit će 29. prosinca uz legendarne The Gypsy Kings, koji ove godine slave 25. obljetnicu od izdavanja istoimenog debitantsk­og albuma. Sljedeću večer, 30. prosinca, popularne rock-balade izvest će Opća opasnost. U novu će godinu Dubrovčane i goste 31. prosinca uvesti vodeći hrvatski izvođači Nina Badrić i Tony Cetinski. Vrhunski glazbenici na najljepšoj svjetskoj pozornici i impresivan vatromet točno u ponoć osigurat će nezaborava­n početak nove godine na Stradunu.

Prvog dana 2019. Dubrovački simfonijsk­i orkestar održat će tradiciona­lni koncert u podne na Stradunu, uz kamenice i šampanjac, gdje će u večernjim satima 1. siječnja nastupiti Klapa Rišpet.

Poseban program pripremlje­n je za najmlađe, a posebno se ističe Dječji doček nove godine 31. prosinca u podne na Stradunu, na kojem će nastupiti mlada pjevačica Mia Negovetić i njezin Super cover band. Božićna bajka dočekat će svu djecu 16. prosinca u 15 sati, a u Luži će biti smještena “Stanica Sjeverni pol”, gdje će Djed Mraz sa svojim pomoćnicim­a imati igraonice i radionice za djecu. Pričat će se priče, čitati bajke, slikati se s Djedom, peći kolače s Bakom... Za dobru atmosferu posebno će se pobrinuti i Tintilinić animatori.

Šator u Mokošici

Obiteljski se programi nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstave Sveti Nikola, Plesni kolaž, Božićna čarolija vrtića, Magic winter dance i Pepeljuga, ali i najljepše božićne filmove svih vremena. Za djecu se poseban program priprema i u Uvali Lapad. Otvorenje “Šarene zime u Uvali” bit će 1. prosinca, s nizom aktivnosti, od plesnih izvedbi, kreativnih radionica, kazališnih izvedbi, koncerata, uz nezaobilaz­no natkriveno klizalište. Kroz Uvalu će svaki dan voziti adventski vlakić besplatno prevozeći putnike. U Mokošici će biti postavljen i šator za programska događanja, koja će najviše biti usmjerena na najmlađe.

U sklopu programa “Subotnja jutra u gradu”, u 10 sati na Pilama počinju besplatna turistička razgledava­nja grada uz vodstvo na engleskom, a od 11.30 ispred crkve sv. Vlaha nastupi su Folklornog ansambla Linđo. Besplatno će tijekom Zimskog festivala prometovat­i i adventska autobusna linija Xmas bus od Autobusnog kolodvora, preko Pila, do Lapada.

Dubrovnik Winter Festival mobilna aplikacija dostupna je za iOS i Android platforme.

Za više informacij­a posjetite www.dubrovacki­zimskifest­ival. com i www.kalendar.dubrovnik. hr.

 ??  ?? STRADUN Od 1. prosinca središnja dubrovačka ulica bit će u blagdansko­m ugođaju
STRADUN Od 1. prosinca središnja dubrovačka ulica bit će u blagdansko­m ugođaju
 ??  ?? VELIKI BOŽIĆNI KONCERT 22. PROSINCA PRIREDIT ĆE DUBROVAČKI SIMFONIJSK­I ORKESTAR POD DIRIGENTSK­OM PALICOM MARCA TARDUEA
VELIKI BOŽIĆNI KONCERT 22. PROSINCA PRIREDIT ĆE DUBROVAČKI SIMFONIJSK­I ORKESTAR POD DIRIGENTSK­OM PALICOM MARCA TARDUEA
 ??  ?? VELIČANSTV­EN VATROMET OČEKUJE DUBROVNIK TOČNO U PONOĆ 1. SIJEČNJA
VELIČANSTV­EN VATROMET OČEKUJE DUBROVNIK TOČNO U PONOĆ 1. SIJEČNJA
 ??  ?? NAJMLAĐI ĆE IMATI PRILIKU UŽIVATI U BESPLATNOJ VOŽNJI ADVENTSKIM VLAKIĆEM
NAJMLAĐI ĆE IMATI PRILIKU UŽIVATI U BESPLATNOJ VOŽNJI ADVENTSKIM VLAKIĆEM
 ?? NINA BADRIĆ I TONY CETINSKI UVEST ĆE DUBROVČANE I NJIHOVE GOSTE U 2019. GODINU PROGRAM FESTIVALA ??
NINA BADRIĆ I TONY CETINSKI UVEST ĆE DUBROVČANE I NJIHOVE GOSTE U 2019. GODINU PROGRAM FESTIVALA
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia