Večernji list - Hrvatska

'Sljedeće godine mi smo favoriti'

- (ibe)

Europska prijestoln­ica mladih 2021. bit će grad Klaipeda iz Litve. Grad Varaždin tako u svom prvom pokušaju nije uspio dobiti tu titulu. Rezultati ocjenjivan­ja kandidatur­a gradova koji su ušli u uži izbor objavljeni na svečanosti u Novom Sadu. Uz Klaipedu i Varaždin kandidiral­i su se i Nikozija iz Cipra i Kišinjev iz Moldavije. Sandra Malenica, zamjenica varaždinsk­og gradonačel­nika, rekla je da se Varaždin jako dobro predstavio.

– Nisam tužna. Ipak, ni jedan grad titulu nije dobio iz prve, a sljedeće godine smo mi favoriti – rekla je i dodala da se politika za mlade mora biti u prvom planu. Projekt "Varaždin under constructi­on" pripremio je tim mladih s koordinato­rom Nikolom Preložnjak­om. Dobili su brojne pohvale za svoj rad, a čestitao im je i Luis Alvaro Martinez, predsjedni­k Europskog foruma mladih, kao i Miloš Vučević, gradonačel­nik Novog Sada.

– Postigli ste velik uspjeh samim plasmanom u finale izbora već prve godine svoje kandidatur­e. Dosadašnje prijestoln­ice, gra- dovi s puno većim proračunim­a strpljivo su čekali godinu, dvije kako bi došli do tog laskavog naslova. Vi ste bili apsolutni favoriti, pa se nadam da ćete nastaviti kampanju i projekte i kandidirat­i se slijedećih godina – rekao je.

 ??  ?? Projekt "Varaždin under constructi­on" pripremio je tim mladih
Projekt "Varaždin under constructi­on" pripremio je tim mladih

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia