Večernji list - Hrvatska

Sponzori su dobili više prostora od umjetnika

- Bojana Radović

U subotu su na sceni HNK Zagreb, 26 put, dodijeljen­e Nagrade hrvatskog glumišta. One za životno djelo pripale su Blaženki Milić za operu i Mustafi Nadareviću za dramu. Najbolja predstava je “Orestija” u režiji Dejana Projkovsko­g, HNK Split za Splitsko ljeto, a nagrada za najbolju režiju pripala je gostu iz Srbije, redatelji Igoru Vuku Torbici za režiju Shakespear­eova “Tita Andronika” u Zagrebačko­m kazalištu mladih. Najbolja je glumica Zrinka Cvitešić u “Tko pjeva zlo ne misli” HNK Zagreb, a najbolji glumac Dražen Čuček za ulogu Hitlera u predstavi Kazališta Komedija “Opet on”. Nagrade za sporedne uloge pripale su Ivani Boban i Domagoju Mrkonjiću, a one za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godine Petri Svrtan za ulogu u predstavi Bobe Jelčića “Govori glasnije” i Marjanu Nejašmiću Baniću za ulogu u “Orestiji” HNK Split.

Godina operete i mjuzikla

Najbolja predstava za djecu je “Nikome pravo” Kazališta lutaka Zadar, a najbolje uloge u predstavam­a za djecu ostvarili su Petra Cicvarić i Matija Čigir, dok je nagrada za najbolje glumačko ostvarenje u TV drami pripala Trpimiru Jurkiću za ulogu u dramskoj seriji “Novine” u režiji Dalibora Matanića. Ove su se godine dijelile nagrade za operete (ili mjuzikle) pa je tako najboljom predstavom proglašen “Byron” Kazališta Komedije, dok je nagrada za najbolju režiju mjuzikla pripala Nini Kleflin za režiju mjuzikla “Čarobnjak iz Oza” HNK Šibenik. Najbolje pjevane uloge ostvarili su Hana Hegedušić u mjuziklu “Prošlih pet godina” HNK Varaždin i Bože Jurić Pešić i “Maloj Floramye” HNK Split, dok je od mladih umjetnika s tog područja nagrađena Antonija Teskera upravo za ulogu Male Floramye. Najbolja plesna predstave je “Tamo vani i ovdje unutra” u koreografi­ji Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad, dok je nagrada za najbolje koreografs­ko ostvarenje pripala Matiji Ferlinu za plesnu predstavu “Staging a Play: Tartuffe”. Najbolje plesne uloge ostvarili

 ??  ?? Najboljom glumicom proglašena je Zrinka Cvitešić (gore s Anjom Šovagović), a glumcem Dražen Čuček (dolje lijevo s Borkom Perićem), dok su nagrade za životno djelo pripale Blaženki Milić i Mustafi Nadareviću (dolje u sredini i desno)
Najboljom glumicom proglašena je Zrinka Cvitešić (gore s Anjom Šovagović), a glumcem Dražen Čuček (dolje lijevo s Borkom Perićem), dok su nagrade za životno djelo pripale Blaženki Milić i Mustafi Nadareviću (dolje u sredini i desno)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia