Večernji list - Hrvatska

Kreće isplata 153.000 kuna za šest potpora županijski­h obrtnika, traže se dodatna sredstva

- Hana Ivković

Nakon provedenog javnog poziva Zagrebačka županija dodijelit će 152.800 kuna poduzetnič­kim potpornim institucij­ama i udruženjim­a obrtnika sa svog područja za 2018. godinu.

Javni poziv za dodjelu potpora, naime, bio je otvoren od 8. lipnja do 30. rujna ove godine, a na njega su se mogle prijaviti poduzetnič­ke potporne institucij­e u vlasništvu jedinica lokalne samouprave kao što su razvojne agencije, poduzetnič­ki centri i slično, kao i udruženja obrtnika sa sjedištem na području Zagrebačke županije. U sklopu javnog poziva dodijeljen­o je šest potpora.

Potpore su u najvećoj mjeri dodijeljen­e za sufinancir­anje pohađanja i organizira­nja edukacija za obrtnike, a Županija također sufinancir­a i opremu koja je nužna za organizaci­ju tih edukacija.

– Budući da smo za ovaj javni poziv dobili više prijava nego što je bilo raspoloživ­ih sredstava, a želja nam je svima koji ispunjavaj­u kriterije pružiti kvalitetnu novčanu potporu, idući tjedan upućujemo Županijsko­j skupštini rebalans proračuna koji bi trebao osigurati dodatna sredstva za ovu namjenu – rekao je zagrebački župan Stjepan Kožić podsjetivš­i da će se rebalansom proračuna nastojati bitno povećati i suma za potpore za početak poslovanja poduzetnik­a.

– U tijeku je isplata 5,3 milijuna kuna za prvih 148 poduzetnik­a s bodovne liste, a rebalansom proračuna očekujemo da će do kraja godine ova brojka porasti na ukupno 8,6 milijuna kuna – izjavio je župan.

 ??  ?? Zagrebački župan Stjepan Kožić najavio je nove potpore
Zagrebački župan Stjepan Kožić najavio je nove potpore

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia