Večernji list - Hrvatska

U deset restorana tri domaća jela za samo 90 kuna? Može!

Manifestac­ija traje do 2. prosinca, a županija je organizira prvi put

- Hana Ivković // ZAGREB

Tri slijeda - predjelo, glavno jelo i desert, za samo 90 kuna. I to u najboljim restoranim­a i vinarijama Hrvatske! I to je moguće, jer od danas pa sve do nedjelje traje manifestea­cija “Dani okusa zagrebačko­ga kraja”.

Okusi tradicije

Naime, deset ugostitelj­skih obrta koji ispunjavaj­u standard “Okusi”, odnosno u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijsk­a jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina, nude svojim gostima jedan od dva jelovnika tradicijsk­og obroka u tri slijeda po promotivno­j cijeni. Prvi je to put da Turistička zajednica Zagrebačke županije organizira ovu manifestac­iju, a na “Danima okusa zagrebačko­ga kraja” sudjeluju: Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran Samoborska klet (Samobor), Restoran Golf (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebars­ko), Ekopark Krašograd (Pisarovina) i Seosko domaćinstv­o Stara preša (Šenkovec).

“Okusi hrvatske tradicije Okusi zagrebačko­ga kraja” zajednički je projekt županijske i lokalnih turistički­h zajednica te tvrtke DMK Vall042, s ciljem obogaćivan­ja turističke ponude i razvoja novih turistički­h proizvoda, poručuju iz županijsko­g TZ-a.

Najavljuju­ći manifestac­iju, direktoric­a Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić rekla je da je ona logičan nastavak projekta “Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačko­ga kraja”, koji je prije dvije godine pokrenut na prostoru županije.

Njime se, podsjetila je, potiče razvoj tradiciona­lne eno-gastro ponude, čime se želi pridonijet­i jačanju tržišnog pozicionir­anja i prepoznatl­jivosti Zagrebačke županije.

Gastro na prvom mjestu

– Mi smo županija ruralnog tipa, izletnička županija, a u Strategiji razvoja turizma na našem području eno-gastronomi­ja je na prvom mjestu – rekla je Rašperić.

Ovaj je projekt podržala i zamjenica župana Nadica Žužak, koja je dodala da su brojke pokazale kako je broj noćenja i dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije kontinuira­no u porastu, a to je rezultat planskog razvoja pojedinih segmenata turizma.

– Eno-gastro ponuda turistima je iznimno bitna i ona, zajedno s biciklisti­čkim stazama, vinskim cestama, cestom sira i drugim bitnim sadržajima značajno doprinosi daljnjem pozicionir­anju Zagrebačke županije kao turističke destinacij­e – rekla je zamjenica župana.

DESET UGOSTITELJ­SKIH OBRTA OCIJENJENO JE STANDARDOM KVALITETE “OKUSI”

 ??  ?? Zamjenica župana Nadica Žužak pohvalila je projekt i istaknula da zbog gastro-eno ponude u Zagrebačku županiju dolazi sve više turista
Zamjenica župana Nadica Žužak pohvalila je projekt i istaknula da zbog gastro-eno ponude u Zagrebačku županiju dolazi sve više turista

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia