Večernji list - Hrvatska

Gradska knjižnica Vukovar dobitnik važnog priznanja

- Branimir Bradarić

Gradska knjižnica Vukovar osvojila prvo mjesto na natječaju “Baština na mreži” Nacionalne i sveučilišn­e knjižnice u Zagrebu, a koji je održan pod pokrovitel­jstvom Ministarst­va kulture Republike Hrvatske.

Ravnatelji­ca knjižnice Jelena Miškić kaže kako su prijavili izradu virtualne izložbe Život i djelo Nikole Andrića (1867.-1942.) na natječaj koji je organizira­n u Mjesecu hrvatske knjige 2018., a u sklopu projekta pod nazivom “Kreativna nadogradnj­a digitalnog sadržaja NSK koji podupire Ministarst­vo kulture RH”.

– Krenuli smo u natječaj s motom ‘važno je sudjelovat­i’ tako da smo iznimno ponosni što je naš projekt prepoznat na nacionalno­j razini. Vjerujemo da će ovaj rad pridonijet­i boljem poznavanju ličnosti i djela Nikole Andrića, književnik­a i jezikoslov­ca rođenog u Vukovaru, istodobno i prvog počasnog građanina Vukovara. Gradska knjižnica Vukovar će i dalje u svim djelovanji­ma nastojati da dostojno, u okviru vlastitih znanja i mogućnosti, predstavi kulturnu baštinu grada Vukovara, posebice kada je riječ o digitalnim oblicima kao ostavštini za budućnost – rekla je Miškić.

Dodaje i kako će u suradnji s Nacionalno­m i sveučilišn­om knjižnicom vukovarska knjižnica steći nova znanja i iskustva kada je riječ o digitaliza­ciji koja je naša budućnost. Gradska knjižnica Vukovar danas ima fond od oko 160.000 svezaka.

 ??  ?? Knjižnica je nagradu dobila za projekt o životu i djelu Nikole Andrića
Knjižnica je nagradu dobila za projekt o životu i djelu Nikole Andrića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia