Večernji list - Hrvatska

Sveti Nikola donosi slatke pakete, zgrade i ceste

- Vedran Balen

U Pleternici se i ove godine užurbano pripremaju za proslavu Dana grada. Blagdan svetog Nikole biskupa ovdje već godinama slovi kao najsvečani­ji dan, kada Pleterniča­ni s ponosom slave nebeskog zaštitnika. Dio je to adventske čarolije koja obavija grad, posebno uređen u blagdansko­m ruhu. Kao i svake godine, sveti će Nikola uoči Dana grada u suradnji s Moto klubom Bulls razveselit­i najmlađe, predškolce i osnovnoško­lce te im donijeti slatki poklon. Četvrti je to put zaredom kako pleterničk­i motoristi organizira­ju ovu veselu manifestac­iju uz podršku gradonačel­nice Antonije Jozić i njezina zamjenika Domagoja Katića. Veseli klinci i klinceze zahvalili su darežljivi­m djedicama na motorima na najljepši način – veselim iskrenim dječjim smijehom.

Osim sv. Nikole i Bullsa, mališanima će na usluzi biti i njihova uvijek vedra i nasmijana prijatelji­ca Maša. Na sam Dan grada 6. prosinca, osim pregršt gostiju koji posjećuju grad, sveti će Nikola kao i uvijek pohoditi Pleternicu i darivati svoje sugrađane. Ponekad ih razveseli slatkim paketom, a ponekad pokojom no- vom zgradom, cestama i ostalim slasticama, skladno pakiranim u nove obrise grada. Očekuje se da će tako biti i ove godine. Program počinje u 10.30 polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja hrvatskim branitelji­ma.

U 11 sati na rasporedu je sveta misa u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa, nakon koje slijedi svečana sjednica Gradskog vijeća. Bit će to prigoda za podsjećanj­e na mnoge projekte koji su realiziran­i te da se zaslužnim pojedincim­a, tvrtkama i ustanovama uruče nagrade i priznanja. Poseban poklon za sugrađane ove je godine koncert Krunoslava Kiće Slabinca u školskoj sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici, s početkom u 21 sat.

POSEBAN POKLON ZA SUGRAĐANE OVE JE GODINE KONCERT KIĆE SLABINCA

 ??  ?? Sveti Nikola i ove će godine darovima razveselit­i djecu
Sveti Nikola i ove će godine darovima razveselit­i djecu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia