Večernji list - Hrvatska

Predstavlj­en proračun županije za 2019. "težak" 940 milijuna kuna

-

I ove je godine, treće zaredom, Sisačko-moslavačka županija predstavil­a ravnatelji­ma županijski­h ustanova, ali i predstavni­cima civilnih udruga i svim zainteresi­ranim građanima, prijedlog proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu.

– Ovogodišnj­i je proračun za gotovo 120 milijuna veći u odnosu na prošlogodi­šnji. Razlog je što je njime predviđen niz novih projekata. Konsolidir­ani zajednički proračun, sa svim našim izvanprora­čunskim korisnicim­a iznosi 940 milijuna kuna. To su ukupni prihodi i izdaci, naravno i s onim ostvarenim gubicima u protekloj godini, zdravstven­ih institucij­a. Proračun je, zapravo, 893 milijuna kuna, zajedno sa zdravstven­im i socijalnim ustanovama koje su u vlasništvu Županije, dok je izvorni proračun same Županije 340 milijuna kuna – kazao je na predstavlj­anju župan Ivo Žinić istaknuvši pozitivan učinak povećanja prihoda od poreza na dohodak koji je ove godine 20 milijuna kuna viši nego lani.

– Želim naglasiti kako imamo i nekoliko velikih projekata. Najveći je izgradnja središnjeg paviljona Opće bolnice u Sisku, a imamo i budući projekt, znanstveno-kulturni i obrazovni centar u bivšoj sisačkoj vojarni u Lađarskoj. Dobijemo li sredstva za njega, vjerujem da će se proračun u sljedećoj godini još i povećati i biti blizu milijardu kuna – rekao je župan istaknuvši kako Županija ovime želi donijeti proračun na što transparen­tniji način. (dp)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia