Večernji list - Hrvatska

Za nove i mlade slatinske poduzetnik­e 11 novih ureda

-

Do 1. srpnja ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnik­e otvorit će svoja vrata u obnovljeno­m Poduzetnič­kom inkubatoru u Slatini. Virovitičk­o-podravski župan Igor Andrović potpisao je u utorak, naime, ugovore o radovima i nadzoru, za rekonstruk­ciju i prenamjenu stare zgrade Doma zdravlja u Slatini, u kojoj će biti poduzetnič­ki inkubator.

Ugovor za rekonstruk­ciju vrijednu 8,67 milijuna kuna potpisan je s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine, dok će za stručni nadzor, u iznosu od 171.250 kuna, biti zadužena tvrtka Trinas projekt iz Osijeka.

– Posljednji je to ugovor koji smo potpisali s izvođačima radova u sklopu projekta Mreža poduzetnič­kih inkubatora Virovitičk­o-podravske županije, za što smo od Ministarst­va gospodarst­va dobili bespovratn­ih 20 milijuna kuna. Poduzetnič­ki inkubator u Slatini imat će 11 novoopreml­jenih ureda za mlade poduzetnik­e početnike. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, slatinski će biti višenamjen­ski jer će imati i kreativni studio, kao i opremu za krojenje i šivanje – istaknuo je župan Andrović.

Kada se sve završi, u Pitomači, Orahovici i Slatini "niknut" će 48 novih prostora za poduzetnik­e.

– Otvorit će se nova radna mjesta, a poduzetnic­ima početnicim­a vjetar u leđa bit će povoljni uvjeti jer će im Županija prve godine platiti smještaj – dodao je župan. (slš)

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia