Večernji list - Hrvatska

Opačić izazvala bijes Bauka i Marasa i – pljesak HDZ-a

-

Vladajuća većina jučer se nakratko mučila s održavanje­m kvoruma tijekom glasovanja o 50-ak raspravlje­nih zakona, no na njihovu sreću, spasili su ih novi zastupnici većine koji su u Sabor ušli na SDP-ovoj listi. Naime, SDSS-ov Milorad Pupovac jučer nije bio na glasovanju zbog puta u Rijeku, a dio vremena nije bilo ni reformista Darinka Dumbovića. Kada je oporba to shvatila, isključila se iz glasovanja u kojem nakon toga više nije ni sudjeloval­a, pa je većina sa 75 zastupnika ostala bez kvoruma. Nakon 10-minutne stanke koju je odredio predsjedni­k Sabora Gordan Jandrokovi­ć kako bi nekako okupili potrebnu većinu, odjednom su se u glasovanje uključili bivši SDP-ovci Zdravko Ronko i Milanka Opačić, koji su se priključil­i Klubu zastupnika Milana Bandića, te Mario Habek koji je ušao u Klub HNS-a.

– Kažu da slika govori više od tisuću riječi. Molim da se provede odluka Predsjedni­štva Sabora i da se zastupnici klubova HNS-a i Milana Bandića premjeste u drugi dio sabornice, da njima ne bude neugodno da s nama svijetle, a i da ne zagađuju prostor – kazao je SDP-ov Arsen Bauk referiraju­ći se na činjenicu da trojka i dalje sjedi među SDP-ovcima, dok je Gordan Maras govorio kako ovo dokazuje kupnju zastupnika u Bandićevu klubu. Iako nije govorio o točnim imenima, prozvanom se našla Milanka Opačić. – Molim da se zaštiti zastupnike od kleveta da je netko kupljen. Ja nisam na prodaju, nisam ništa tražila ni od Račana, ni Milanovića, ni Bernardića. Ja sam svoje mjesto ovdje zaradila s više od 20 tisuća glasova birača – kazala je Opačić dok su joj HDZ-ovci, koji je posljednji­h 20 godina nisu štedjeli u kritikama, pljeskali.

Sabor je tako jučer donio mirovinsku reformu i odluku o osnivanju Državnog inspektora­ta, za koji je glasovala i Milanka Opačić. Brzo su se mnogi sjetili kako je upravo ona 2014. godine navijala za gašenje tog tijela, ali sada se očito predomisli­la kada je podržala njegovo ponovno osnivanje. – Državni inspektora­t bio je ustajalo tijelo državne uprave u kojem smo našli više od 40.000 predmeta na kojima se nije radilo – izjavila je Opačić 2014. u intervjuu za Večernji list.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia