Večernji list - Hrvatska

Sklonite svoje automobile “NE UČINITE LI TO, POSLAT ĆEMO VAM PAUK-SLUŽBU”

- Petra Balija

su ulicu koristili stanovnici iz Svete Klare, Brezovice i okolnih naselja. Slijepa je, pa nema puno prometa, a ovdje bi parkirali auto i otišli dalje na tramvaj, dok je još vozio. Iako to zapravo i nije regularno parkirališ­te – govori Jagoda Budišić, koja tamo živi od 1959. godine. Parkirališ­te uistinu nije, potvrđuje i njezin susjed starosjedi­lac Robert Hanžić, no često bi bilo jedina opcija za parkiranje u naselju gdje je prilično teško pronaći slobodno mjesto. Pogotovo u vrijeme kad svi dođu s posla.

“Spust” s Remetinečk­e

– Često sam tu znao parkirati jer imam takav posao pa znam doći doma iza ponoći. Zgrade su se gradile, pa se planiralo i parkirališ­te u vrijeme dok nije baš svatko imao automobil, a sad na jedan stan ide jedan auto. Normalno da nema mjesta – kaže Robert Hanžić. Nekada je ta ulica bila dvosmjerna, ističe Rajka Skurjeni Krpan, ulazilo se u nju iz Remetinečk­e, a planira se, dodaju stanovnici koji su bili na tribini o rekonstruk­ciji rotora organizira­noj prije početka radova, ponovno napraviti isti spoj.

– Još su tada rekli da će tu biti “spust” s Remetinečk­e na Aveniju Dubrovnik – govore te dodaju da su čuli da će se postaviti i bukobran. Hoće li to baš tako i biti, pitali smo voditelja rekonstruk­cije rotora Gorana Radića, koji nas je uputio na Grad Zagreb iz kojega pak još nije stigao odgovor.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia