Večernji list - Hrvatska

Dograđuje se osnovna škola, a u sklopu nje gradi se vrtić

- (ić)

Dogradnja škole i gradnja vrtića u Velikom Trojstvu novi je partnerski projekt Bjelovarsk­o-bilogorske županije i njenih općina, u ovom slučaju Velikog Trojstva. Spomenutim projektom predviđa se gradnja vrtića u sklopu tamošnje osnovne škole što će u konačnici rezultirat­i mogućnošću zajedničko­g korištenja novih prostorija škole i vrtića poput nove školske kuhinje. Općina Veliko Trojstvo putem sredstava EU osigurala je 7,2 milijuna kuna za projekt gradnje vrtića i dograd- nje škole, odnosno maksimalni­h 100 posto sredstva na natječaju za ruralni razvoj.

Županija je u svom proračunu osigurala 3,8 milijuna kuna za taj projekt. Međutim, javna nabava pokazala je da je projekt planirane vrijednost­i od 11,2 milijuna kuna porastao na 13,8 milijuna kuna te bi sukladno tomu Općina Veliko Trojstvo i BBŽ trebali osigurati 2,8 milijuna kuna izvornih sredstava.

– Ovoga trenutka razlika je gotovo tri milijuna kuna. Iako ni Županiji ni Općini nije lako to riješiti, riječ je i o vrtiću te je ovo prilika koja se pruža sad i nikad više. Osigurat ćemo dio sredstava koji se odnosi na naš dio povećanja cijene tako da će Županija iz svog proračuna izdvojiti gotovo pet milijuna kuna. Općina će, vjerujem, naći mogućnost da onih nešto više od dva milijuna kuna osigura kroz kredite koje daje HBOR, za kreditiran­je nacionalne komponente u europrojek­tima – zaključio je župan Damir Bajs.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia