Večernji list - Hrvatska

Informatič­ke radionice za djevojke od 14 do 19 godina

- (ibe) Ivica Beti

Gradonačel­nik Mišel Jakšić sazvao je ponovljene konstituir­ajuće sjednice za vijeća mjesnih odbora Lenišće, Brežanec, Podolice i Starigrad, koja nisu konstituir­ana na prvoj sjednici jer nije bio izabran predsjedni­k. U drugom krugu konstituir­ano je Vijeće mjesnog odbora Starigrad, gdje je za predsjedni­cu izabrana Snježana Veličan, a za potpredsje­dnicu Dijana Franjo-Čordaš. Treći, ujedno i posljednji krug konstituir­ajućih sjednica vijeća mjesnih odbora održat će se u roku od 30 dana za mjesne odbore Lenišće, Brežanec i Podolice, kažu u gradskoj upravi. Grad Koprivnica ima 18 mjesnih odbora, a izbori su održani 25. studenog. Glasalo je oko 3600 građana, što je oko 14 posto.

Gradska tvrtka Koprivničk­i poduzetnik u suradnji s Osijek Software Cityjem i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica provodi projekt "STEM Kitteens" namijenjen djevojkama u dobi od 14 do 19 godina koje se želi zainteresi­rati za područja znanosti, inženjerst­va, matematike i informatik­e. Kroz zabavne i edukativne radionice pokazat će im se da IT ne znači samo šturo programira­nje.

– Kitteens želi motivirati i ohrabriti sve djevojke koje se pronalaze u tehničkim smjerovima IT sektora. Zanimljivi­m predavanji­ma i radionicam­a nastoji se razviti što veći interes za STEM koji spada u područje prirodoslo­vno matematičk­ih znanosti, tehnologij­e i inženjerst­va. U jednom danu pokrit ćemo geeky stvari onako kako samo cure znaju - zabavljat ćemo se, upoznavati i razvijati nova znanja, iskustva i vještine! – kažu organizato­ri. Između ostalog, polaznice će raditi s micro:bit računalima, učiti osnove izrade internetsk­ih stranica i drugo.

Besplatne edukacije podijeljen­e u tri 90-minutne radionice održat će se 19. siječnja od 9 do 16 sati u Pučkom otvorenom učilištu, na Trg bana J. Jelačića 6 i Koprivnici. Projekt provode zaposlenic­i informatič­kih tvrtki i volonteri.

 ??  ?? IT ne znači samo šturo programira­nje, kažu organizato­ri
IT ne znači samo šturo programira­nje, kažu organizato­ri

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia