Večernji list - Hrvatska

"Grad će učiniti sve da vrati kuglačku stazu"

- Suzana Lepan Štefančić

Kuglački klub Slatina prvak je jesenskog dijela sezone 3. hrvatske kuglačke lige istok zona Osijek, a zbog tog uspjeha primio ih je u prosincu pročelnik stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok. Iza njih je sedam pobjeda i tek jedan poraz te jedan neriješeni rezultat. Lani je pak proslavlje­no 60 godina postojanja kuglanja u Slatini.

Taj kuglački klub okuplja igrače iz Slatine, ali i Virovitice. Ojačani su nedavno i mladim snagama.

– Kada je najteže, stisnemo se, pobijedimo i jače protivnike. Kompaktni smo, imamo nešto što većina ekipa nema, zajedništv­o, druženje i pravi karakter dio su uspjeha koji nas diže iznad ostalih – otkrio je njihov recept trener Željko Medved, koji je pohvalio atmosferu i navijače koji prate njihovu igru.

Predsjedni­k kluba Željko Vaška istaknuo je odličnu suradnju s Gradom Slatinom bez čije bi potpore „mogli staviti ključ u bravu“. Spomenuo je i bolnu točku kluba, nedostatak vlastite kuglane, što im otežava rad i drastično povećava troškove, pa članovi kluba ulažu dosta vlastitih sredstava kako bi mogli otići na sva natjecanja. Samo velika ljubav prema tom sportu daje im, kažu, snagu za opstanak i nove pobjede.

– Grad Slatina prati rad Kuglačkog kluba i cilj nam je da klub opstane te da se održi njegova dugogodišn­ja tradicija. Uložit ćemo maksimalne napore da se kroz idejne projekte kuglačka staza ponovno vrati u Slatinu. Na taj bi se način kuglanje diglo na jednu višu razinu i u rekreativn­om i u profesiona­lnom smislu, a Slatina svakako ima potencijal­a u mladim ljudima koji bi se tada mogli uključiti u ovaj sport – poručio je pročelnik Šarabok.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia