Večernji list - Hrvatska

Maraton klub Velika Gorica i u 2019. godni nastavlja sa svojim projektima i uspjesima

- Jelena Ružić

Prošloga je tjedna u prostorija­ma Gradske sportske dvorane u Velikoj Gorici održana godišnja skupština Maraton kluba Velika Gorica. Sjednicu su predvodili predsjedni­k Kluba Darko Batković, dopredsjed­nik Kluba Franjo Gavranović i tajnik Kluba Bruno Škrinjarić. Rezimirala se netom završena 2018. godina, a po svemu sudeći, iza Maraton kluba stoji još jedno poprilično uspješno ljeto.

Klubu i “Nada godine”

Izvršni odbor Kluba prezentira­o je rezultate iz 2018. godine kao i plan rada Kluba za tekuću godinu. Od važnijih atletskih rezultata u 2018. posebno je istaknuto prvo mjesto Tene Petračić na pojedinačn­om prvenstvu Hrvatske u krosu čime je postala i državna prvakinja, prvo mjesto Hane Tašaković na krosu Sportskih novosti u kategoriji četvrtih razreda, kao i pobjedničk­a postolja za Tenu Petračić na utrci od šesto metara i Ninu Vuković na utrci od tisuću i petsto metara na finalu Hrvatske atletske lige sjever. Tena Petračić ujedno je odnijela i vrijedno priznanje za “Nadu godine” na dodjeli nagrada za najbolje velikogori­čke sportaše u 2018. godini, a koju organizira Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice.

Iako je nova godina tek započela, u Maraton klubu Velika Gorica već imaju velike planove za mjesece koji su pred njima.

Tako će svakako nastaviti sa svojim redovitim projektima među kojima se trebaju izdvojiti: Atletska škola, program Život u pokretu, Turopoljsk­a trka, kao i popularne utrke poput Dječjega jesenskog krosa, Turopoljsk­e lige trčanja, Turopoljsk­e fašničke trke te Sretne trke.

Takav plan rada, ali i financijsk­i plan za tekuću godinu Nagradu “Nada godine” odnijela je Tena Petračić jednoglasn­o su usvojeni. U Klubu su izrazili zahvalu Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica, Gradu Velika Gorica, Zagrebačko­j županiji, Zajednici sportskih udruga i saveza zagrebačke županije, Turističko­j zajednici grada Velika Gorica, Dobrovoljn­om vatrogasno­m društvu Turopolje, Gradskom društvu Crvenog križa Grada Velika Gorica te brojnim drugim suradnicim­a i pokrovitel­jima na dosadašnjo­j suradnji. Osim toga istaknuli su da se nadaju nastavku jednako dobre i uspješne suradnje i u budućnosti.

Dobili i novu zastavu

Ipak, izrazili su želju za većom koordinaci­jom i ažurnošću svih lokalnih nositelja politika i suradnika, posebice kada je riječ o organizaci­ji Turopoljsk­e trke, kao i popularnog­a Dječjeg jesenskog krosa.

– Zahvaljuje­mo i sponzoru koji želi ostati anoniman, a koji nam je pomogao oko izrade, ali i financiran­ja klupske navijačke zastave – zaključili su na Godišnjoj skupštini Maraton kluba Velika Gorica.

 ??  ?? Maraton klub zahvalio se anonimnom sponzoru na izradi, ali i financiran­ju klupske navijačke zastave
Maraton klub zahvalio se anonimnom sponzoru na izradi, ali i financiran­ju klupske navijačke zastave
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia