Večernji list - Hrvatska

Podignuta limuzina vozi na struju i u stanju se kretati potpuno autonomno

- (sm)

Novu, potpuno električnu i malo podignutu sportsku limuzinu na detroitsko­m je salonu automobila pokazao japanski Nissan. Njegov Nissan IMs concept i nazivom govori da je utjelovlje­nje sveobuhvat­ne koncepcije Nissan Intelligen­t Mobility. Koncept IMs, s revolucion­arnim proporcija­ma i razvučenim prostorom interijera, donosi jedinstven­a Premijer sjedala, odnosno raspored sjedenja 2+1+2.

Potpuno električan automobil s pogonom na sva četiri kotača sposoban je za potpuno autonomnu vožnju.

- Nissan IMs koncept predstavlj­a stvaranje jednog potpuno novog segmenta automobila, podignute i elektrific­irane sportske limuzine - rekao je Denis Le Vot, dopredsjed­nik sjevernoam­eričke podružnice Nissana, naglasivši kako ima savršenog smisla da upravo proizvođač koji je prvi na svijet donio masovno prodavan električni automobil bude i prvi koji će tržištu ponuditi budućnost u vidu električne sportske limuzine visokih performans­i.

Le Vot je također najavio da će Nissan, nakon nedavnog premijerno­g pokazivanj­a Leafa s povećanom autonomijo­m, na tržište do 2022. godine lansirati dodatnih sedam električni­h vozila. Nissanov koncept IMs pogone dva elektromot­ora, po jedan na svakoj osovini. Rezultat je idealna raspodjela težine, iznimna trakcija i vrhunske performans­e na zavojitim prometnica­ma. Autonoman je više od 610 kilometara. Najbolje stvari u životu događaju se bez upozorenja, bez čekanja i propitkiva­nja je li sada najbolji trenutak. I želite ih iskusiti sve. Zato novi Audi Q3 pruža mogućnost izbora najnovije tehnologij­e i najnapredn­ijih sustava potpore. Krenite! Ništa ne može zaustaviti vaš život.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia