Večernji list - Hrvatska

NEMOGUĆE JE POPUNITI PRORAČUN OD 35 MIL. € BEZ PRODAJE IGRAČA

- Robert Junaci/ /

Dinamov član uprave Krešimir Antolić nije osoba koja medijski često istupa, stoga je zanimljivo čuti njegovo mišljenje o različitim temama vezanima uz klub.

Kakvi su vam dojmovi o Dinamu u Turskoj?

- Jako dobri, klub je otprije organizaci­jski posložen, imamo odličnog trenera. I sami vidite da na pripremama nema iskakanja, incidenata - kaže Antolić.

Dinamo je nakon pola stoljeća u europskom proljeću, 14. veljače ide u Plzenj, hoće li biti podrške navijača i u Češkoj?

- Navala na ulaznice je ogromna i nemamo nikakve šanse da zadovoljim­o sve potrebe. Više od dva tjedna komunicira­mo s Viktorijom, molimo i lobiramo da nam povećaju broj ulaznica. Kapacitet je stadiona nešto manji od 12.000 mjesta, mi smo dobili 627 ulaznica za navijački sektor. To nam je premalo, trenutačno imamo više od tisuću onih koji su već tražili ulaznice, a još nismo ni objavili da prikupljam­o zahtjeve. Morat ćemo jako voditi računa o tome da pokušamo poštivati potrebe za ulaznicama onih skupina naših navijača koje nas redovito prate na utakmicama, ali bez povećanja dodijeljen­e kvote ulaznica to će biti gotovo nemoguće i potpuno ovisimo o dobroj volji Viktorije.

Uzvrat u Maksimiru mogao bi napuniti stadion?

- Uvjeren sam da će stadion biti pun, pogotovu ako u prvoj utakmici postignemo dobar rezultat.

Isprva ste u Dinamu bili zadu- ženi za sigurnost, ali i komunicira­li ste s navijačima, kakva je sad situacija?

Ne ovisimo o jednom čovjeku

- I dalje sam zadužen za to, nemamo časnika za navijače u formalnom smislu, radim na tome da nađemo takvu osobu, svaki ozbiljan klub ima takvog čovjeka. A s BBB-ima vodimo dijalog i to je jako dobro, postoji skupina ljudi koja ima dovoljno razuma i ljubavi prema Dinamu i ta je skupina uspostavil­a dijalog. U svakodnevn­oj suradnji oko tribine, oko samih utakmica, mislim da je s obje strane to dosta dobro. Nismo zadovoljni kaznama koje smo platili ove sezone, to je oko 1,2 milijuna kuna. Ali, s druge strane, navijanje je usmjereno prema podršci momčadi, nema iskakanja kakvih je bilo u prošlosti, neprimjere­nih skandiranj­a i transparen­ata...

Dugo ste bili u policiji, kako vam se sviđa posao u Dinamu?

- Da, bio sam 17 godina u policiji. Ovo mi je novo iskustvo, cijeli sam život uz Dinamo kao navijač, a osim toga moja je majka radila u Dinamu deset godina kao čistačica. Dinamo je moja velika strast i poklopilo se da ono što sam u životu naučio raditi mogu staviti u službu Dinama. To mi je i čast i zadovoljst­vo, a s druge strane, Dinamo je više od nogometnog kluba i samim time izložen je raznim izazovima koji nemaju veze s nogometom.

Imate četiri člana uprave, kako je među vama podijeljen posao?

 ??  ?? Radim na tome da nađemo časnika za odnos s navijačima, tu funkciju ima svaki ozbiljan klub, kaže Krešimir Antolić
Radim na tome da nađemo časnika za odnos s navijačima, tu funkciju ima svaki ozbiljan klub, kaže Krešimir Antolić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia