Večernji list - Hrvatska

Ivan Dodig u ATP finalu i s petim partnerom u paru

- Anton Filić

Nakon četiri mjeseca Ivan Dodig ponovno je u jednom ATP finalu. U rujnu 2018. on i Mate Pavić osvojili su turnir u Chengduu, a sada je Međugorac u finalu turnira u Montpellie­ru, i to sa svojim novim partnerom, godinu dana starijim (34-35) Francuzom Edouardom Roger-Vasselinom. Njih dvojica su u polufinalu bez većih poteškoća pobijedila kombinacij­u koju su činili legendarni Indijac Leander Paes (45 godina) i ćudljivi Francuz Benoit Paire, i to sa 6:3, 7:6 (3). Hrvat i Francuz osigurali su tako po 150 bodova za listu parova, ali i nemalu novčanu nagradu – podijelit će 15.200 eura.

Dodig i Roger-Vasselin imaju slične igračke sudbine. Obojica su zapažene karijere napravili i u pojedinačn­oj konkurenci­ji, Ivan je bio 29. a Edouard 35., a približno iste su plasmane zabilježil­i i u konkurenci­ji parova, Hrvat je bio četvrti, Francuz šesti na svijetu. Roger-Vasselin ima 16 naslova u dublu, među kojima i Roland Garros 2014. (s Benneteauo­m), Dodig 11 u paru, između ostaloga i Roland Garros 2015. (s Melom), ali i jedan u pojedinačn­oj kategoriji (Zagreb 2011. godine).

I sad im je opet krenulo: Dodig se s 34. vraća na 31. mjesto ATP liste igrača parova, a Roger-Vasselin s 26. na 24. mjesto. Ivanu je Roger-Vasselin peti partner s kojim je ušao u finale – nakon Mela, Pavića, Granollers­a i Rama.

Borna Gojo ostao je bez četvrtfina­la na Challenger­u u Dallasu nakon što je sa 2:6, 6:7 (4) poražen od Tajvanca Jasona Junga, 115. tenisača svijeta. Splićanin stiže do najboljeg plasmana – 316. mjesta.

 ??  ?? Nakon Mela, Mate Pavića, Granollers­a i Rama, Ivan Dodig je do ATP finala stigao i s Francuzom RogerVasse­linom
Nakon Mela, Mate Pavića, Granollers­a i Rama, Ivan Dodig je do ATP finala stigao i s Francuzom RogerVasse­linom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia