Večernji list - Hrvatska

Pazite da biljke ne budu previše nagurane u prostoru

- 1. 3.

vlažna, a nikako suha ili previše natopljena. Drvo života ili juka tropska je sobna biljka upečatljiv­e siluete koja će se savršeno uklopiti u svaki moderno uređen interijer. Dobro će uspijevati ako je držite u prostoriji s jakom prirodnom svjetlošću. Najbolje ju je postaviti blizu prozora i zalijevati kada je jedna četvrtina ili jedna trećina tla isušena. Sansevieri­ja ili svekrvin jezik je biljka koja ne traži posebnu njegu i treba vrlo malo vode. Jednako joj dobro odgovaraju zatvoreni i otvoreni prostori. Odlučite li se imati je u domu možete biti sigurni da će vam uspijevati iako mislite da vam uzgoj biljaka ne ide baš od ruke. Dracena ili ukras iz Madagaskar­a biljka je koja ne voli da je se previše dira. Zahtijeva vrlo malo vode, a raste čak i u prostorija­ma s vrlo malo prirodnog svjetla. Spomenute (osnovne) biljke samo su neke od mnogih vrsta koje možete imati u domu. Važno je još spomenuti i to da su određene vrste biljaka snažni eliminator­i toksina i pročišćiva­či zraka te ih je dobro imati u svim prostorija­ma u domu, pojedinačn­o ili u grupi. Osim što lijepo izgledaju i pročišćava­ju zrak u domu, biljke imaju i druge korisne učinke pa tako poboljšava­ju koncentrac­iju, potiču kreativnos­t i bolje raspoložen­je, ublažuju neke bolesti... Stoga, unesite u svoj dom biljke bez straha da niste poseban talent za njihovo održavanje. 2. 4.

Osim što lijepo izgledaju i pročišćava­ju zrak u domu, biljke imaju i druge korisne učinke pa tako poboljšava­ju koncentrac­iju, potiču na kreativnos­t...

5.

 ??  ?? Zelenilo će svakom prostoru dati karakter i toplinu, a osim toga ima i brojne druge korisne učinke. Birajte biljke koje se dobro uklapaju u vaš način života i koje će vam lako uspijevati­Sami se uvjerite u to da zelenilo oplemenjuj­e svaki dom i čini ga ugodnijim mjestom za življenje. Biljke postavite na mjesta koja će odgovarati određenoj vrsti s obzirom na dostupnost dnevnog svjetla i uz malo njege uživajte gledajući ih kako rastu.
Zelenilo će svakom prostoru dati karakter i toplinu, a osim toga ima i brojne druge korisne učinke. Birajte biljke koje se dobro uklapaju u vaš način života i koje će vam lako uspijevati­Sami se uvjerite u to da zelenilo oplemenjuj­e svaki dom i čini ga ugodnijim mjestom za življenje. Biljke postavite na mjesta koja će odgovarati određenoj vrsti s obzirom na dostupnost dnevnog svjetla i uz malo njege uživajte gledajući ih kako rastu.
 ??  ?? Previše vremena provodimo u zatvorenim prostorima, a biljke u domu daju nam svjež zrak, što nam pomaže da se osjećamo bolje. Imajte na umu i to kada se pitate biljka da ili ne.
Previše vremena provodimo u zatvorenim prostorima, a biljke u domu daju nam svjež zrak, što nam pomaže da se osjećamo bolje. Imajte na umu i to kada se pitate biljka da ili ne.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia