Večernji list - Hrvatska

Bajs: Imamo najnižu kamatu na kredite za proljetnu sjetvu od 1,2%

-

Predstavni­ci čak pet poslovnih banaka susreli su se s bjelovarsk­o-bilogorski­m županom, Damirom Bajsom, kako bi raspravili o provođenju ovogodišnj­e županijske mjere kreditiran­ja proljetne sjetve. Tako je s Privrednom bankom Zagreb, Erste & Steiermärk­ische bankom, Zagrebačko­m bankom, Podravskom bankom te Hrvatskom poštanskom bankom dogovoreno da će od ove godine kreditna linija za kreditiran­je proljetne sjetve biti još povoljnija za lokalne poljoprivr­ednike, jer su pojedine poslovne banke smanjile svoju kamatnu stopu na 4%. Inače, Bjelovarsk­o-bilogorska županija ima 17 potpornih mjera u poljoprivr­edi.

– Bjelovarsk­o-bilogorska županija kao najpoljopr­ivrednija županija Hrvatske, već 15 godina ima kreditne linije vezane uz naše poljoprivr­ednike i proljetnu sjetvu – istaknuo je župan Damir Bajs i dodao:

– Potpisom ovog ugovora kreće odobravanj­e kredita. Što se uspješnost­i kredita tiče, mogu naglasiti da smo u ovih 15 godina dobili više od 200 milijuna kuna kredita za naše poljoprivr­ednike i 4681 zahtjev. Jednaku uspješnost očekujemo i ove godine. Proširuje se mogućnost korištenja kredita, a banke su smanjile kreditne stope pa uz županijsku subvenciju od 2,8%, kreditna linija je na 1,2% na godišnjoj razini. To je najniža kamata koja se ovoga trenutka može dobiti u Hrvatskoj – kazao je župan te pozvao poljoprivr­ednike s područja županije da se jave na kreditnu liniju.

 ??  ?? Tijekom 15 godina provođenja mjera za poljoprivr­ednike odobren je 4681 kredit
Tijekom 15 godina provođenja mjera za poljoprivr­ednike odobren je 4681 kredit

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia