Večernji list - Hrvatska

Malim gospodarst­vima i OPG-ovima novac za turizam

LAG LAURA U BENKOVCU PREDSTAVLJ­ENI NATJEČAJI ZA RURALNI TURIZAM

-

U organizaci­ji biogradske LAG Laure, u Benkovcu je održana prezentaci­ja natječaja za ruralni turizam.

– Ove godine izdvojili smo gotovo 24 milijuna kuna za projekte namijenjen­e jačanju atraktivno­sti i konkurentn­osti turizma. Posebnu pažnju kroz program posvećujem­o i razvoju turizma na kontinentu, dalmatinsk­om zaleđu i otocima, održivom razvoju, korištenju novih digitalnih tehnologij­a te povezivanj­u poljoprivr­ede i turizma – istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarst­va i obiteljski­m poljoprivr­ednim gospodarst­vima koja pružaju ugostitelj­ske i/ili turističke usluge.

Program dodjele bespovratn­ih potpora sastavljen je od četiri mjere. Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajni­h objekata, kroz mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, podupiru se i zabavni, adrenalins­ki i tematski parkovi, tradicijsk­i mali ploveći hoteli, obnova i uređenje izletnički­h drvenih brodova tradicijsk­e izgradnje te kreiranje paket-aranžmana novih turistički­h proizvoda za tržišta posebnih interesa.

Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, kroz sufinancir­anje javno dostupnih defibrilat­ora u ugostitelj­skim objektima na otocima i na brodovima za krstarenje Jadranom, uz obveznu edukaciju djelatnika te sufinancir­anje inovativni­h IT tehnologij­a vezanih za digitalnu interakcij­u s gostima, kao i aplikacije. Mjera D odnosi se na prepoznatl­jivost pa će se tako financirat­i plasman otočnih proizvoda. Potpore se dodjeljuju u iznosu od 20.000 do 400.000 kuna, ovisno o izabranoj mjeri.

 ??  ?? Ministar turizma Gari Cappelli kaže da je za jačanje konkurentn­osti turizma ove godine izdvojeno 24 milijuna kuna
Ministar turizma Gari Cappelli kaže da je za jačanje konkurentn­osti turizma ove godine izdvojeno 24 milijuna kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia