Večernji list - Hrvatska

Na dubrovačko­j sjednici Vlade RH donesene odluke o ulaganju od 4,5 milijardi kuna

-

otpada Dubrovačko-neretvansk­e županije. U javno savjetovan­je upućen je zakon koji se odnosi na odštetu radnika Plobesta.

Prihvaćen je i projekt organizaci­je Dnevne bolnice Opće bolnice Dubrovnik za potrebe stanovnika Grada Metkovića i okolnih općina. Ministar zdravstva Milan Kujundžić izvijestio je da je osigurano 1,5 milijuna kuna za početak njezina rada.

Potpisana 52 ugovora

Vlada je usvojila i odluku kojom se iskazuje podrška gradnji kongresnog centra u Dubrovniku koji je preduvjet cjelogodiš­njeg turističko­g poslovanja.

Usvojen je i zaključak o izradi studije izvodivost­i s pripremom projekta uspostave javnog električno­g brodskog prometnog prijevoza na području Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvansk­e županije.

Doneseni su zaključci u vezi s pripremom niza projekata ulaganja u lučku infrastruk­turu vrijednih više stotina milijuna kuna.

Vlada je donijela i odluku o pripremi projekta Memorijaln­a zbirka “Oliver Dragojević” u Veloj Luci te o potpori projektu uređenja i opremanja kuće Marka Pola u Korčuli. S ciljem održivog razvoja otoka, posebno onih najudaljen­ijih od kopna, Vlada podržava Projekt uređenja i opremanja Učeničkog doma u Korčuli.

Vlada je potom prihvatila i zaključak u vezi projekta “Križni put Serpentine Srđa i Dubrovnik u Domovinsko­m ratu”. Ministarst­vu hrvatskih branitelja dana je suglasnost za prodaju 43 stambene jedinice – stana, i dodatnih 20 garažnih i parkirališ­nih mjesta s Gradom Dubrovniko­m.

Zasjedanje Vlade RH u Dubrovniku završilo je potpisivan­jem čak 52 ugovora, 18 sporazuma, uručivanje­m dvije tabularne isprave i dvije odluke, ukupne vrijednost­i više od 4,5 milijardi kuna. S dubrovačko-neretvansk­im županom Nikolom Dobroslavi­ćem i gradonačel­nikom Dubrovnika Matom Frankoviće­m potpisani su ugovori za proširenje ITU mehanizma, što će im proširiti mogućnost korištenja fondova EU te ugovor za intervenci­jski plan Dubrovačko-neretvansk­e županije koji obuhvaća gradove Metković i Opuzen te općine Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno.

 ??  ?? Vlada RH na sjednici u Dubrovniku donijela je brojne odluke vezane za napredak Dubrovačko-neretvansk­e županije
Vlada RH na sjednici u Dubrovniku donijela je brojne odluke vezane za napredak Dubrovačko-neretvansk­e županije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia