Večernji list - Hrvatska

Vatrogasci dobili opremu, pumpu od dva milijuna i čamce vrijedne po 200.000 kn

-

Ravnateljs­tvo za robne zalihe pri Ministarst­vu gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta osiguralo je nabavu nove opreme za nekoliko vatrogasni­h društava koja djeluju u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kao dio donacije nove čamce dobila su dobrovoljn­a vatrogasna društva u Cerni i Nijemcima kao i Javna vatrogasna postrojba Ilok. O kakvim se čamcima radi, govori i podatak da svaki od njih vrijedi oko 200.000 kuna. U sklopu donacije DVD Županja dobio je pumpu velikog protoka čija vrijednost iznosi oko dva milijuna kuna. Prilikom isporuke opreme istaknuto je kako je realiziran­a donacija nastavak dobre suradnje koja je počela u srpnju prošle godine kada su DVD-ovima u Gunji i Otoku donirane višenamjen­ske vatrogasne cisterne.

– Zahvaljuje­m se pomoćniku ministra Damiru Juzbašiću koji je imao sluha i izišao nam u susret te pomogao u ovoj vrijednoj donaciji. Ova vatrogasna oprema osigurava funkcional­nost te profesiona­lnu i brzu reakciju vatrogasac­a na terenu – rekao je zamjenik župana Josip Dabro.

Inače, vatrogasna društva na području najistočni­je hrvatske županije iz godine u godinu rade na obnavljanj­u svoje opreme. U isto vrijeme radi se i na obuci vatrogasac­a koji spremnost svako malo pokazuju na terenu. Tako se naše vatrogasce može vidjeti širom županije nakon različitih prometnih nesreća, ali i u vrijeme kriznih situacija. Iskazali su se i u vrijeme poplava u županjskoj Posavini kao i za vrijeme migrantske krize. Neki od njih tijekom ljetnih mjeseci odlaze u pomoć i kolegama na Jadranskom moru.

OSIM NA OBNAVLJANJ­E OPREME, NA ISTOKU HRVATSKE VELIK SE TRUD ULAŽE I U OBUKU VATROGASAC­A

 ??  ?? Nova oprema pomoći će vatrogasci­ma
Nova oprema pomoći će vatrogasci­ma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia