Večernji list - Hrvatska

‘Veseli nas to što mlade obitelji s djecom žele ostati ovdje živjeti’

-

U Benkovcu su uručeni ključevi i potpisani ugovoru o najmu s korisnicim­a nacionalno­g Programa stambenog zbrinjavan­ja koji se nalaze na listi prvenstva grada Benkovca. Riječ je o stambenom zbrinjavan­ju korisnika koji su na listi prvenstva Ureda državne uprave po modelu davanja u najam stana u državnom vlasništvu, kojima je stambene jedinice osigurao Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavan­je. Na prošlogodi­šnjoj listi prvenstva Ureda državne uprave Zadarske županije za grad Benkovac, nalazilo se 90 podnositel­ja zahtjeva.

Ključevi stanova dodijeljen­i su za sedam obitelji, odnosno 29 članova njihovih kućanstava. Dvjema peteročlan­im obiteljima – Zorana Zrilića te Mladena Franjkića ključeve je uručio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavan­je, Nikola Mažar, u pratnji zadarskog župana Božidara Longina i gradonačel­nika Benkovca Tomislava Bulića.

– Osim dodjele stanova ugovorili smo i gradnju nove zgrade u gradu Benkovcu kao i dodjelu građevinsk­og materijala. Sa županom i gradonačel­nikom napravili smo godišnji plan koji će se temeljiti na cijeloj županiji i ono što veseli da mlade obitelji s malom djecom žele ostati na ovim područjima – kazao je Mažar.

Župan Longin čestitao je obiteljima koje su se uselili u svoje stanove te je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekt ostvari.

– U gradskoj smo upravi održali radni sastanak s gradonačel­nikom Benkovca i suradnicim­a na kojem smo dogovarali vrlo konkretne projekte, uglavnom infrastruk­turne. Razgovaral­i smo o korištenju sredstava iz fondova EU za gradnju odvodnje i vodovoda, projektima u poljoprivr­edi i zdravstvu te odredili prioritete koje ćemo konkretizi­rati u sljedećih nekoliko mjeseci. Kulminacij­a svega su upravo ove dvije mlade obitelji koje su dobile ključeve stanova – istaknuo je župan.

– Kao što smo prošle godine rješavali stambeno pitanje naših branitelja, tako nastavljam­o i ove godine. Dogovorili smo gradnju nove zgrade kapaciteta 15 stanova i mogu izraziti zadovoljst­vo i sreću da smo uspjeli. Ovo pokazuje brigu za naše obitelji i želimo poslati jednu novu sliku grada Benkovca – rekao je Bulić.

 ??  ?? Na sastanku u Benkovcu dogovorena je i gradnja nove zgrade s 15 stanova, a župan je obiteljima poželio da budu sretni u novim stanovima
Na sastanku u Benkovcu dogovorena je i gradnja nove zgrade s 15 stanova, a župan je obiteljima poželio da budu sretni u novim stanovima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia