Večernji list - Hrvatska

Nakon Osnovne škole “Braća Radić” kreće i obnova škole “A. N. Gostovinsk­i”

Za iduću godinu najavljen je i početak gradnje škole na Podolicama

- Ivica Beti

– Zahvaljuju­ći ovom projektu, troškovi na energentim­a bit će manji, a u proračunu Grada Koprivnice i školi ostat će više novca koji će se koristiti u daljnjim ulaganjima u osnovno školstvo. Obnova ove škole je gotova, a donijeta je odluka za obnovu nove škole u vrijednost­i šest milijuna kuna, tako da se Koprivnica energetski obnavlja, a u samoj županiji imamo 23 projekta. To su deseci milijuna investicij­a, a u državi ćemo ovih dana ugovoriti više od dvije milijarde kuna za više od tisuću zgrada, javnih i višestambe­nih, koje se trenutačno obnavljaju – rekao je potpredsje­dnik Vlade i ministar graditeljs­tva i prostornog uređenja Predrag Štromar za posjeta Osnovnoj školi Braća Radić u Koprivnici, na kojoj je provedena energetska obnova vrijedna 10 milijuna kuna.

Najveća škola u županiji

Gradu Koprivnici dodijeljen­a su bespovratn­a sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 4,332.727 kuna, što je 60 posto ukupno prihvatlji­vih troškova projekta, a ujedno i najviši mogući iznos sufinancir­anja. Ministarst­vo regionalno­g razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu 1,708.870 kuna, čime je udjel koji je financiran iz EU fondova povećan na šest milijuna kuna, dok udjel Grada iznosi 3,955.402 kune. – Izuzetno mi je drago što obilazimo završene radove na OŠ Braća Radić, najvećoj školi ne samo u Koprivnici i županiji već i jednoj od najvećih u Hrvatskoj. Isto tako mi je drago, da mi je kolega Štromar donio ugovor za novu energetsku obnovu, za OŠ Antun Nemčić Gostovinsk­i. Ovo je lijep početak 2019. godine, i kad pogledamo sve što smo potpisali prošle godine i ono što potpisujem­o sada, moram reći da imamo rekordne godine po privlačenj­u europskih sredstava. Apsolutni smo rekorder u Koprivničk­o-križevačko­j županiji po povučenim sredstvima. Vrlo smo blizu toga da jedan proračun po izvornom prihodu imamo doslovno u europskim sredstvima, dakle, na taj način smo udvostruči­li proračun – rekao je gradonačel­nik Mišel Jakšić. Nakon OŠ Braća Radić na redu je OŠ A. N. Gostovinsk­i, a pripremaju se i ulaganja u OŠ Đuro Ester, a za iduću godinu najavljen je i početak dugoočekiv­ane izgradnje škole na Podolicama.

Obilazak škole

U OŠ Braća Radić obnovljena je vanjska ovojnica – fasada i krovište, promijenje­na je rasvjeta i ventilacij­a. Tim projektom predviđena je ušteda na energentim­a od 60 posto. U obilasku škole bio je i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničk­o-križevačke županije, zamjenice gradonačel­nika Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Krešo Grgac, ravnatelj OŠ Braća Radić i Gordana Gazdić Buhanec, ravnatelji­ca OŠ Antun Nemčić Gostovinsk­i.

 ??  ??
 ??  ?? Obnovljena škola, a ministar Štromar predao je ugovor gradonačel­niku Jakšiću za obnovu škole “A. N. Gostovinsk­i”
Obnovljena škola, a ministar Štromar predao je ugovor gradonačel­niku Jakšiću za obnovu škole “A. N. Gostovinsk­i”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia