Večernji list - Hrvatska

Nove pješačke staze za dva milijuna kuna

- (slš)

Radni sastanak s predstavni­cima Vijeća mjesnog odbora Široko Polje u tom đakovačkom prigradsko­m naselju održao je u siječnju gradonačel­nik Grada Đakova Marin Mandarić. Na sastanku je rečeno kako će cijela Kolodvorsk­a ulica ove godine dobiti nove pješačke staze. Vrijednost je tog projekta, navedeno je, oko dva milijuna kuna. Očekuje se provođenje javne nabave, a u dogovoru s predstavni­cima Vijeća mjesnog odbora naručit će se izrada projektne dokumentac­ije za sanaciju i Grobljansk­e ulice. Nakon što su lani započeli radovi na gradnji javne rasvjete, ove godine novu javnu rasvjetu dobit će i sve preostale ulice u Širokom Polju. U plavim službenim odorama Đakovčani će od sada na ulicama svoga grada susretati komunalne i prometne redare. Riječ je o realizacij­i najavljeno­g ustroja prometnog redarstva.

– Naši službenici koji su do sada odrađivali poslove komunalnog redarstva prije su položili sve potrebno kako bi mogli obavljati i posao prometnih redara te ispunjavat­i sve ono što zakon propisuje – kaže gradonačel­nik Marin Mandarić.

Kazne tek kasnije

Njihov posao je provođenje odluka o komunalnom redu te regulacija prometa u mirovanju. To se u prvom redu odnosi na manje prometne prekršaje poput stajanja na mjestima za osobe s invalidite­tom, na pješačkim prijelazim­a, kolnim ulazima... Gradonačel­nik navodi i kako se neće odmah krenuti s kažnjavanj­em.

– Nije cilj prikupiti dodatne prihode u gradski proračun, nego educirati građane i uvesti red – istaknuo je. Dodao je kako će se ipak, nakon prvotnih upozorenja, ispisivati i novčane kazne. Na ove poslove raspoređen­a su četiri postojeća komunalna redara koji će odrađivati oba posla. Prvi je to korak ka uspostavi najavljeno­g sustava komunalac, odnosno djelatnik komunalnog društva u svakom prigradsko­m naselju, za čim se pokazala velika potreba. Trebalo bi to biti realiziran­o ove godine.

Načelnik PP Đakovo Rudolf Kolarić naglašava da su prometni redari prošli edukaciju. Zajedno s

Nije cilj prikupiti dodatne prihode, nego educirati i uvesti red, ističe Mandarić

 ??  ?? Gradonačel­nik Marin Mandarić
Gradonačel­nik Marin Mandarić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia