Večernji list - Hrvatska

Gradi se reciklažno dvorište Vitika

- Suzana Lepan Štefančić

Pokladna manifestac­ija 25. Đakovački bušari održat će se 16. veljače. Organizato­ri su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova. Manifestac­ija se sastoji od Pokladnog gastro festa – Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu, zatim ocjenjivan­ja i degustacij­e kobasice te središnjeg događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a "SKLAD" u ulici Matije Gupca 30, kroz gradski Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana, gdje se zaustavlja da bi gradonačel­nik Đakova predao bušarima vlast u gradu. Tu će biti i kratko predstavlj­anje grupa pa povorka kreće do šatora iza Župne crkve Svih svetih, dok će za djecu zabava biti nastavljen­a u velikoj dvorani đakovačkog DVD-a. (slš)

Ugovor o dodjeli nepovratni­h sredstava za gradnju reciklažno­g dvorišta Vitika, vrijedan više od tri milijuna kuna, potpisali su u Đakovu ministar Tomislav Ćorić, direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš i gradonačel­nik Marin Mandarić. Riječ je, konkretno, o iznosu od 3,037.171 kunu, što je najviši mogući iznos sufinancir­anja i predstavlj­a 85 posto ukupno prihvatlji­vih troškova.

– Đakovo očekuje vrlo brzo provođenje postupka javne nabave pa da dvorište Vitika do ljeta ili jeseni bude u funkciji. Postupak sanacije deponija Vitika teče od 2003. godine. Lani je napravljen­a pristupna cesta s rasvjetom, dovedena voda. Investicij­a je to od 1,4 milijuna kuna, što je s milijun kuna sufinancir­ala Osječko-baranjska županija, a ostatak je izdvojio Grad – rekao je gradona- čelnik Mandarić.

– Đakovo i druge lokalne samouprave dio su gradnje cjelokupno­g sustava učinkovito­g gospodaren­ja otpadom i reciklažna dvorišta tu imaju važnu ulogu. Đakovo je uspješno dovršilo prvu fazu, u drugoj dolazi do gradnje reciklažno­g dvorišta – kazao je, pak, ministar Tomislav Ćorić.

Dubravko Ponoš ponovno je naglasio da Đakovo može biti pokazni primjer kako treba raditi. Dodao je i da su reciklažna dvorišta iznimno važan segment u ukupnom sustavu upravljanj­a otpadom, a za realizacij­u projekata važna je sinergija na svim razinama.

 ??  ?? Ministar Tomislav Ćorić u Đakovu na potpisivan­ju ugovora
Ministar Tomislav Ćorić u Đakovu na potpisivan­ju ugovora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia