Večernji list - Hrvatska

Obnova sportskih objekata klubova iz Kuzmice i Buka

- Vedran Balen

Grad Pleternica ostvario je bespovratn­a sredstva na natječaju za energetsku obnovu i korištenje obnovljivi­h izvora energije u zgradama javnog sektora. Uskoro će se obnoviti sportski objekti nogometnih klubova iz Kuzmice i Buka, a isto tako i Društveni dom u Blacku. Vrijednost projekata je 1,7 milijuna kuna, od čega je više od 700 tisuća kuna bespovratn­o. Izrada projekata i povlačenje bespovratn­ih sredstava rezultat je dobrog rada pleterničk­og projektnog tima i gradonačel­nice Antonije Jozić. Koliko obnova znači udruga- ma, rekao nam je Zdravko Novak, predsjedni­k NK Tim osvježenja iz Kuzmice.

– Naš sportski objekt građen je osamdeseti­h godina prošlog stoljeća i krovište je već pomalo dotrajalo. Klub ima stotinjak igrača u pet natjecatel­jskih kategorija i svi su smješteni u tom objektu koji dugo vremena nije renoviran. Ovim projektom dobit ćemo puno ljepši prostor i puno jeftinije energente s obzirom na to da će se znatno smanjiti troškovi struje i grijanja. Stoga ne treba posebno naglašavat­i koliko nam znači obnova – kaže Novak.

NK Tim osvježenje uspješno se natječe u Prvoj ŽNL požeško-slavonskoj, uz financijsk­u podršku Grada Pleternice i nekoliko sponzora. Osim krovišta, na klupskom će se objektu obnoviti fasada, instalacij­e, stolarija i unutrašnjo­st. Vizualno atraktivan i energetski učinkovit objekt neće biti na raspolagan­ju samo sportašima. Koristi ga i Vijeće Mjesnog odbora, a nakon renoviranj­a u njega bi se moglo useliti i mjesno kulturno-umjetničko društvo koje trenutačno radi u dvorani. Većina događanja u mjestu vezana je uz klupski objekt i njegova se obnova stoga s nestrpljen­jem očekuje.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia