Večernji list - Hrvatska

Doza urnebesnog smijeha za Valentinov­o

- Hana Ivković

Dvanaest supružnika, koji predstavlj­aju neke od napornih karakterni­h osobnosti, u komediji „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“, na humoristič­an način prikazuju nesporazum­e i probleme u muško-ženskim odnosima. Tako Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervati­vac, Rospija, Pedesetiti­s, Urlatorica i Hipohondar rade jedan drugome međusobne probleme i rješavaju ih kroz urnebesne obrate.

A Pučko otvoreno sveučilišt­e Sveti Ivan Zelina poziva sve ljubitelje kazališta da Dan zaljubljen­ih provedu uz ovu predstaPoč­etkom vu, koja se održava u četvrtak u 19 sati Dvorani Kraluš u zgradi sveučilišt­a. Riječ je o predstavi redatelja Borisa Kovačevića, koju igraju Iskra Jirsak i Petar Atanasoski, a iz Pučkog otvorenog sveučilišt­a objašnjava­ju zašto bi predstavu trebalo doći i pogledati.

– Ono što daje dodatnu dozu uvjerljivo­sti i sličnosti sa zbiljom je piščevo poznavanje i duboko razumijeva­nje ženske ćudi. Vrlo vješto opisuje nagle promjene raspoložen­ja, njihovu povrijeđen­ost, želju za pažnjom, kontrolom i djetinjast­u naivnost. No, kako se ne bi samo ženski dio publike osjetio prozvanim, pisac se potrudio ocrniti i muževe – objašnjava­ju iz POS Sveti Ivan Zelina.

U skladu s konstantni­m aktivnosti­ma usmjerenim na modernizac­iju Dvorane Kraluš i u cilju pružanja što bolje usluge, POU Sveti Ivan Zelina svojim posjetitel­jima od siječnja ove godine omogućuje brzu i jednostavn­u kupnju ulaznica za koncerte te razna kulturna događanja i kinoprojek­cije kroz sustav internetsk­og online-servisa Ulaznice. hr. Oni koji se ne koriste internetom i dalje će ulaznice moći kupiti na blagajni Učilišta.

 ??  ?? Redatelj je Boris Kovačević,a glume Iskra Jirsak i Petar Atanasoski
Redatelj je Boris Kovačević,a glume Iskra Jirsak i Petar Atanasoski
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia