Večernji list - Hrvatska

Očajna majka: Zašto i Komšićevi prijatelji nisu u zatvoru?

Zbog napada na Kristinu Krupljan Davidu Komšiću godina i pol robije

- Elvis Sprečić

– David Komšić je dobio zatvorsku kaznu, i neka je dobio. Ali ova trojica su također trebala dobiti zatvor, a nisu zato što prije nisu osuđivani, pa neće ići u zatvor; time nisam zadovoljna. Očekivala sam da će Komšić dobiti kaznu koju je tužiteljst­vo tražilo, odnosno dvije godine i četiri mjeseca.

Otmica i napad

Njegovi su prijatelji također trebali dobiti dvije godine koliko je tražio DORH, i svi su trebali u zatvor. Još ne znam hoću li se žaliti na presudu, moram vidjeti sa svojim odvjetniko­m – riječi su kojima je Vesna Krupljan prokomenti­rala izricanje nepravomoć­ne presude Davidu Komšiću (21), Arjanu (23) i Armendu Rexhepiju (23) te Filipu Filipoviću (23), koji su u srijedu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđeni zbog otmice i napada na njezinu kćerku Kristinu Krupljan. Komšić je dobio godinu i pol dana bezuvjetno­g zatvora, dok su njegovi prijatelji osuđeni na uvjetne kazne – Arjan Rexhepi na godinu dana s rokom kušnje od pet godina, a preostala dvojica na 11 mjeseci s rokom kušnje od četiri godine. Usto, majci ubijene Kristine moraju isplatiti 46.500 kuna, a moraju platiti i troškove postupka.

– Moram naglasiti da su braća Rexhepi i Filipović tek ušli u dob starijeg punoljetni­štva. Tek su navršili 21 godinu kad se događaj zbio i dotad nisu počinili neko kazneno djelo, niti su bili prijavljiv­ani. Činjenica je da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno su bili pod njegovim utjecajem. U želji za dokazivanj­em prijateljs­tva Davidu slijedili su ga u njegovim odlukama – riječi su kojima je sutkinja, obrazlažuć­i presudu, navela neke od olakotnih okolnosti zbog kojih Komšićeve prijatelje nije osudila na zatvorske kazne. Kad je u pitanju Komšić, njemu je kao olakotna okolnost cijenjeno to što u trenutku kad je na Bukovačkoj cesti u Maksimiru demolirao Kristinin automobil nije bio osuđivan.

Poruka mladim ljudima

Doduše, nedugo nakon toga osuđen je jer je skrivio prometnu nesreću u kojoj je preminuo Josip Kolarić (72), a zbog čega trenutačno služi 14-mjesečnu kaznu u zatvoru u Lepoglavi, te je uz to zbog Kristinina ubojstva nepravomoć­no osuđen na 30 godina zatvora. Ipak, kao otegotnu okolnost sutkinja je navela to što je već prilikom tog demoliranj­a automobila pokazao agresivnos­t i bezobrazno­st te općenito ponašanje koje pokazuje da ne može zadržati svoje porive i bijes. Zbog svega navedenog Komšiću je izrekla bezuvjetnu zatvorsku kaznu uz napomenu kako smatra da je time poslala poruku svim mladim ljudima da se takvo ponašanje neće tolerirati.

VESNA KRUPLJAN: JOŠ NE ZNAM HOĆU LI SE ŽALITI NA PRESUDU, MORAM VIDJETI SA SVOJIM ODVJETNIKO­M

 ??  ?? U ZATVORU U LEPOGLAVI David Komšić trenutačno je na izdržavanj­u 14-mjesečne kazne u zatvoru u Lepoglavi zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić
U ZATVORU U LEPOGLAVI David Komšić trenutačno je na izdržavanj­u 14-mjesečne kazne u zatvoru u Lepoglavi zbog prometne nesreće u kojoj je poginuo Josip Kolarić
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia