Večernji list - Hrvatska

Nikola Moro: Ne bojim se nove uloge, pitao sam svoje dečke za savjet

- Robert Junaci

Uvjereni smo da Dinamo neće po ružnom upamtiti 83. minutu dvoboja s Benficom. U tom prvom susretu u kojem je Dinamo slavio s 1:0, u 83. minuti Ivan Šunjić dobio je žuti karton. Na prvi pogled, nimalo neobično ni posebno loše, ali Šunjiću je to bio treći žuti europski karton i u uzvratnom susretu nema pravo nastupa. A s te pozicije već je bio otpao Arijan Ademi koji je umjesto velike tekme otišao “pod nož”, morao je operirati trbušni zid.

‘Ma mogu ja i udariti’

Bez dva klasična zadnja vezna je ostao Nenad Bjelica, ali od njega nećete čuti kuknjavu.

– Moro je prirodno rješenje za tu poziciju – rekao nam je Bjelica nakon utakmice Dinama i Rijeke.

Moro u toj utakmici nije bio zadnji vezni, već je bio na svojoj uobičajeno­j poziciji u srednjem redu. I bio je igrač utakmice, asistirao je za gol, a onda ga i sam zabio.

– Baš sam bio zadovoljan nakon te utakmice, pogotovo zbog gola jer imao sam dosta promašenih prilika ove sezone, bilo je zicera i nije moglo bolje ni u boljem trenutku.

Zakucao je Moro loptu u kut nakon akcije Andrića i povratne lopte Atiemwena.

No to je bila jedna priča, a sad vas čeka malo drukčija, na drugoj poziciji i protiv puno jačeg suparnika negoli je to Rijeka.

– Vjerojatno ću biti na toj poziciji, ali vidjet ćemo što će šef reći.

Uglavnom ste bili u ofenzivnij­oj ulozi.

– Ma igrao sam ja i prije, kao klinac, a igrao sam i sad protiv Lokomotive, mislim da sam i protiv Osijeka bio zadnji vezni, tako da mislim da to mogu dobro odigrati. Zadnji vezni je pozicija koja traži veću odgovornos­t u defenzivi, nemam ja ništa protiv toga, a ako treba, mogu i “udariti”, ha-ha – kaže Nikola koji ne bježi ni od toga da svoje suigrače, a riječ je o Šunjiću, pita o detaljima koji su važni za igranje na toj zahtjevnoj poziciji.

S Dinamom će igrati tu veliku povijesnu utakmicu. Jednu takvu povijesnu kao gledatelj u Rusiji vidio je u polufinalu Svjetskog prvenstva kada je Hrvatska izbacila Englesku. Za Dinamo je možda ovo taj povijesni trenutak pred prepunim stadionom u Lisabonu, protiv Benfice koja je veliko europsko ime.

– Znamo da nas čeka pun stadion, dobro navijanje, prava atmosfera. Bit će nam teško, ali za ovakve utakmice igraš, treniraš i živiš. Znamo da smo sad u fokusu, da će tu utakmicu gledati i u Europi, važna je za nas i zapravo nema veze igra li se ovdje, u Lisabonu ili bili gdje drugdje, mi moramo biti maksimalni.

Dinamo je u Lisabon donio prednost 1:0 i može se očekivati da će Benfica napasti jer mora tražiti pobjedu s obzirom na zaostatak. Obavite li vi s obranom dobro defenzivni dio posla, moglo bi se tijekom utakmice otvoriti dosta prostora za kontranapa­de.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia