Večernji list - Hrvatska

I olimpijski pobjednici strepit će zbog modrih na velebnom Luzu

Tri vrsna sportaša, tri navijača Dinama o tome koliko uživaju u blistavoj sezoni hrvatskog prvaka

- Dražen Brajdić

Filip Zubčić, najkomplet­niji hrvatski skijaš, u današnjem danu priželjkuj­e dvije pobjede.

– Kao skijaš nadam se pobjedi u FIS utrci na Sljemenu, baš kao što je to bio slučaj i u srijedu, a kao strastveni navijač Dinama priželjkuj­em pobjedu modrih u Lisabonu. Zapravo, priželjkuj­em da postignemo jedan pogodak jer u tom slučaju Benfica mora zabiti tri, a ja vjerujem da u tome ne može uspjeti. Uostalom, podcijenil­i su Dinamo uoči zagrebačke utakmice pa će sada živjeti pod dodatnim pritiskom.

Filipov je peh taj što se bavi sportom koji traži od njega puno izbivanja pa ne može ići na Dinamove domaće utakmice.

– Ja sam u Zagrebu 30 dana godišnje i potrefilo se da sam kod kuće bio jedino kada smo igrali protiv Fenerbahçe­a. Ja više volim da Dinamo igra Europsku ligu, a ne Ligu prvaka jer smo kompetitiv­niji na ovoj razini.

Euforija veća od dometa

Zubčić navija za Dinamo od malih nogu.

– Još kao osmoškolca tata me vodio na utakmice i tu su korijeni moje privrženos­ti modrima.

Ne samo modrima već svim hrvatskim klubovima prilično je privržen i Dubravko Šimenc, vaterpolsk­a legenda, danas zaposlenik Hrvatske turističke zajednice. Dudo je poznat kao najveći navijač hrvatskih sportaša (od bivših sportaša).

– Nakon okončanja karijere pofalilo mi je tog natjecatel­jskog naboja i ambijenta pa zato i dalje obilazim sportska borilišta. Kao Zagrepčani­n vezan sam za Dinamo, no da Hajduk igra, recimo, protiv Intera, ja bih bio prvi u tom autobusu za Milano. Meni je neshvatlji­vo mrziti bilo koga tko pripada mom narodu.

Premda se oko dometa Dinama stvorila fama veća nego što to rezultat sugerira (osmina finala drugog natjecanja u Europi), Dudo to ovako objašnjava.

– Vrlo je važno to što je Hrvatska doprvak svijeta jer i to je poticajno djelovalo na atmosferu oko Dinama. No ono što mene boli jest da Hrvati pune stadione i dvorane samo kada se igraju velike utakmice, odnosno one za trofeje, a nema ih na redovnim domaćim utakmicama.

Valent: Navijat ću u kafiću

Jednom drugom olimpijsko­m pobjedniku (Dudo je to bio 1988.) nedostaje mogućnost da uživo gleda Dinamo jer i njegov je sport takav da često izbiva iz grada u kojem živi. Zajedno s bratom Martinom Valent Sinković na pripremama je u Zatonu.

– Ove sam sezone išao na 4-5 utakmica, a žao mi je što nisam mogao ići na ovu protiv Benfice. No zato se nadam Dinamovu prolazu u četvrtfina­le i mom prisustvu tom dvoboju.

Bez obzira na to što njen završetak (nešto prije 23 sata) izlazi iz zone prihvatlji­vog za sportaša koji svako jutro ustaje u šest sati, Valent će ovaj put učiniti izuzetak.

– Obavijesti­t ću o tome i trenera Bralića jer ne mogu to gledati iz svoje hotelske sobe nego ću morati otići u neki od kafića ovdje u Vodicama.

 ??  ?? Filip Zubčić (desno) danas će najprije nastupiti na FIS utrci na Sljemenu, a potom će navijati za svoj najdraži klub pa mu mi u današnjem danu želimo obje pobjede
Filip Zubčić (desno) danas će najprije nastupiti na FIS utrci na Sljemenu, a potom će navijati za svoj najdraži klub pa mu mi u današnjem danu želimo obje pobjede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia