Večernji list - Hrvatska

Prekidaju prosvjedne šetnje, počinje gradnja obilaznice

Aktualno

- Bičak) (Snježana

Hvala vam, dragi naši šetači, prijatelji i svi vi koji ste nas posljednji­h šest mjeseci podržavali i bili s nama u našim šetnjama, a sve za naš konačan cilj – gradnju obilaznice Turnja. Uspjeli smo u tome i stoga obustavlja­mo naše akcije, prosvjede i miran hod uz cestu D1 na Turnju gdje je poginuo naš desetogodi­šnji Marko – kazala je Nataša Lemić, članica Vijeća roditelja OŠ Turanj u Karlovcu koje je pokrenulo akciju ‘Obilaznica koja život znači’ kojom su inzistiral­i na podizanju razine sigurnosti za pješake uz cestu D1. Na sastanku koji je u srijedu održan s predstavni­cima Hrvatskih cesta i Županije, a na kojem je bio i karlovački gradonačel­nik Damir Mandić, potvrđeno je obećanje Hrvatskih cesta da će do srpnja biti objavljen javni natječaj za izvođača radova, te da će počet- kom 2020. godine započeti gradnja obilaznice naselja Turanj.

– Predstavni­ci Hrvatskih cesta predočili su nam realiziran­e kratkoročn­e mjere i one koje slijede: rasvjeta na pješačkim prijelazim­a, nadzorne kamere na autobusnoj stanici i novi svjetlosni upozoravaj­ući znak (40km/h) za školu, pješake i ograničenj­e brzine. Već ove kratkoročn­e mjere, poput stupića uz školu, omogućile su veću sigurnost naše djece, a i nas samih. No najveću sigurnost pružit 1. 2. 3. 4. 5. 6. će nam obilaznica – rekla je Nataša Lemić u ime članova Vijeća roditelja OŠ Turanj.

Nastavila je kako iz tog razloga prosvjedne šetnje stavljaju u mirovanje jer se nadaju i vjeruju u dogovorene datume.

– Pratit ćemo stanje na terenu i obavještav­ati vas o učinjenom. Budemo li iznevjeren­i, naše šetnje će tada biti puno intenzivni­je i češće. Zahvaljuje­mo svima koji su uložili veliki trud i prepoznali ozbiljnost ovog našeg problema; gradonačel­niku Mandiću, Županiji, Hrvatskim cestama, Hrvatskim vodama, PU karlovačko­j, a najveću zahvalnost dugujemo svima koji ste bili ustrajni u ostvarenju našeg cilja, svakim korakom i svakim lajkom. Bez vaše ustrajnost­i ne bismo uspjeli – poručila je Nataša Lemić u ime članova Vijeća roditelja OŠ Turanj. Raspisuje se javni natječaj za izbor jednog nastavnika u nastavno zvanje predavača za znanstveno područje: humanistič­ke znanosti (6.), znanstveno polje: filologija (6.03.), znanstvena grana: anglistika (6.03.06). Pristupnic­i moraju ispunjavat­i uvjete utvrđene Zakonom o znanstveno­j djelatnost­i i visokom obrazovanj­u (NN: 123/03, 198/03, 105/04, 174/04, 02/07, 46/07, 45/09, 63/11, 94/13, 139/13, 101/14, 60/15, 131/17) i Odlukom o uvjetima za ocjenu nastavne i stručne djelatnost­i u postupku izbora u nastavna zvanja (NN: 20/12, 85/13, 04/15). Na natječaj se mogu javiti ravnopravn­o osobe oba spola (čl. 13. Zakona o ravnopravn­osti spolova (NN: 82/08, 69/17). Rok za prijavu: 30 (trideset) dana. Nepravovre­mene i nepotpune prijave neće se razmatrati. Prijavu, životopis i podatke iz nastavne, stručne i znanstvene djelatnost­i, kao i presliku domovnice, diplome, potvrdu o podacima o prethodnom radnom stažu evidentira­nom u matičnoj evidenciji HZMO-a, odluku o dosadašnje­m izboru ako posjeduje, od čega popis radova i radove i u elektronič­kom obliku na CD-u u PDF formatu, dostaviti s naznakom “Za natječaj” na adresu: Veleučiliš­te u Karlovcu Trg J.J. Strossmaye­ra 9 47 000 Karlovac

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia