Večernji list - Hrvatska

Projekt "Uključivo studiranje"

U uređenoj zgradi bivše vojarne obroci za 1500 studenata MEV-a i odsjeka Učiteljsko­g fakulteta

- (ibe) Ivica Beti

– Lijepo je čuti da smo primjer dobre prakse i uzor u pripremi i provedbi projekata. Razgovaral­i smo i o unapređenj­u i jačanju gospodarsk­ih odnosa, no nastojali smo veleposlan­ika upoznati i s našim potencijal­ima – rekao je župan Matija Posavec nakon razgovora s veleposlan­ikom Crne Gore Borom Vučinićem. Glavna tema bila su iskustva u korištenju sredstava i uspješno provođenje projekta financiran­ih iz europskih i drugih fondova. Hrvatska dogodine predsjeda EU, rekao je Posavec, uvjeren da će i Crna Gora u tom razdoblju učiniti puno na europskom putu, u čemu može računati na znanja i iskustva Međimurske županije.

Studenti Međimursko­g veleučiliš­ta i Učiteljsko­g fakulteta u Čakovcu od prošlog tjedna imaju na raspolagan­ju novi restoran s kafićem, koji je putem javnog natječaja dan u dugoročni zakup Studentsko­m centru Varaždin. Time je i dugoročno riješeno pitanje studentske prehrane u Čakovcu. Radno vrijeme studentsko­g restorana je radnim danom od 8 do 21, a subotom i nedjeljom od 11 do 19 sati.

Potrebna iksica

– Davanjem restorana i kafića u zakup ispunjeni su i stavljeni u funkciju svi indikatori projekta "Uključivo studiranje" i time se studentima znatno poboljšao studentski standard jer im je uz smještaj osigurana i prehrana. Korisnici uz subvenciju su svi redoviti studenti MEV-a i UF-a, kao i svi koji imaju iksicu kao redoviti studenti – ističe dekanica MEV-a Nevenka Breslauer.

Predstavni­k stanara Studentsko­g doma Dario Barišić kaže da su s nestrpljen­jem iščekivali otvaranje studentsko­g kafića i restorana kao mjesta druženja.

– Prije nepunih godinu dana otvorili smo Studentski dom koji je sagrađen prema najvišim standardim­a i ima sustav pametnih soba, besplatni internetsk­i pristup, skriptarni­cu, praonicu rublja, sobu za sport, knjižnicu, čitaonicu opremljenu računalima, a sad smo završili realizacij­u još jednog europskog projekta. Studentski kafić i restoran će svakodnevn­o koristiti više od 1000 studenata MEV-a i više od 500 studenata Učiteljsko­g fakulteta. Studentski standard podigli smo na višu razinu – napominje međimurski župan Matija Posavec i dodaje da je prostor bivše vojarne danas obrazovno središte Međimurske županije.

Dom s 39 kreveta

U kompleksu bivše vojarne bit će obnovljena još jedna zgrada gdje će biti laboratori­j za znanstvena istraživan­ja u okviru Međimursko­g veleučiliš­ta.

– Jačamo ne samo Veleučiliš­te već i cijeli centar znanja na području bivše vojarne – kaže.

Međimurska županija je, veli, u povijesnom investicij­skom zamahu u obrazovanj­u, vrijednom više od 260 milijuna kuna. U tri godine provođenja projekta Međimursko veleučiliš­te uspješno je završilo projekt "Uključivo studiranje" vrijedan devet milijuna kuna. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj dodijeljen­o je 8,6 milijuna. Revitalizi­rana je zgrada starog vojnog kompleksa koji je prenamijen­jen u Studentski dom površine 1000 četvornih metara s 27 soba i 39 kreveta.

 ??  ?? je zgrada starog vojnog kompleksa koji je prenamijen­jen u Studentski dom površine 1000 četvornih metara s 27 soba, a sad je otvoren i restoran
je zgrada starog vojnog kompleksa koji je prenamijen­jen u Studentski dom površine 1000 četvornih metara s 27 soba, a sad je otvoren i restoran
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia