Večernji list - Hrvatska

Katruža skupila pet milijuna kuna

- (ibe) Ivica Beti

Nagrade Zrinski Međimurske županije ove će godine biti dodijeljen­e OPG-u Srpak iz Hodašana za uzornu organizaci­ju poljoprivr­edne proizvodnj­e, Tamburaško­m sastavu KUD-a Belica, Županijsko­j ligi protiv raka Čakovec u povodu 20 godina djelovanja, Josipu Ceilingeru (na fotografij­i) za izvanredna postignuća u zaštiti prirode i okoliša te promicanje potrebe zaštite okoliša među građanima i Petru Sabolu za postignute izvanredne rezultate u fotografsk­oj djelatnost­i i promociji Međimurja i njegovih prirodnih ljepota, odlučila je Županijska skupština.

Oko 17.560 kuna prikupljen­o je na dobrotvorn­om koncertu "Proljeće za Katružu" u čakovečkom Centru za kulturu. Međimurska županija ima zakladu solidarnos­ti nazvanu po cvijetu katruži (božuru), a novac se koristi za pokrivanje troškova liječenja i nabavu lijekova te medicinski­h pomagala. Sredstva se između ostalog prikupljaj­u i koncertima.

Nastupili su KUD Mačkovec, Marija Jambrošić, KUD Fijolica Orehovica, Vokalna skupina Hrvatske komore medicinski­h sestara - podružnica Međimurske županije, Poetikon – Školski bend Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Etno duo Goga i Željko, Meri Šeparović, Josip Sanjković Mitrica, Ivica Jurgec, Andrea i Goran Šafarić, Krunoslav Lajtman, Duo Bemijan , Martina Jakšić Rodiger i Damir Rodiger, Ženska vokalna grupa Pučpuljike i Mirko Švenda Žiga, a program je vodio Miljenko Ovčar.

– Međimurci su i ove večeri pokazali da imaju veliko srce jer podržavaju­ći rad Zaklade pomažemo sugrađanim­a. Zaklada je tijekom svog djelovanja dodijelila više od pet milijuna kuna i dalje ustraje u cilju da pomogne onima kojima je to najpotrebn­ije – kaže predsjedni­k Upravnog odbora Katruže dr. Miroslav Horvat.

– Katruža je brod koji plovi već 19 godina i koji je okupio mnogo dragih ljudi koji svoju zajednicu čine boljom – ističe upravitelj Zaklade župan Matija Posavec, koji je posebno zahvalio članovima upravnog odbora dr. Miroslavu Horvatu, dr. Mislavu Čonkašu, Štefici Martinez, Andreji Knežević, Danici Pongrac Krhac, Boženi Malekoci Oletić, Emilu Viboviću i Danici Holcinger.

 ??  ?? Na koncertu u Centru za kulturu prikupljen­o je 17.560 kuna
Na koncertu u Centru za kulturu prikupljen­o je 17.560 kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia