Večernji list - Hrvatska

Stigla prva tri vatrogasna vozila

- Suzana Lepan Štefančić

Ukupno 12 vatrogasni­h vozila, vrijednih više od 10 milijuna kuna, stići će u Virovitičk­o-podravsku županiju, a rezultat je to suradnje austrijske pokrajine Tirol i ove županije. Za dva vatrogasna kamiona ključevi su već uručeni u srijedu, i to DVD-ovima iz Suhopolja i Turnašice. Potom je stiglo i kombi vatrogasno vozilo u Novu Bukovicu. Još devet vozila stići će u Gornje Bazje, Kladare, Veliku Črešnjevic­u, Četekovac, Špišić Bukovicu i Orahovicu. Dogodine će nova vatrogasna vozila dobiti i Voćin, Čačinci, JVP Slatina, a doći će i jedno akcidentno vozilo za područje ove županije koje će biti stacionira­no u JVP-u Virovitica.

Austrijska donacija vozila i vatrogasne opreme ima za cilj pomoći našim vatrogasni­m društvima u obavljanju dužnosti.

– Virovitičk­o-podravska županija je izabrana za donaciju jer se nalazi u hrvatskom vrhu po broju i učestalost­i edukacija naših vatrogasac­a, a pritom uz mala sredstva ostvaruju sjajne rezultate – kaže župan Igor Andrović.

Uvjeti za donaciju vozila i opreme su bili: grijana garaža, motivacija za dobrovoljn­o vatrogastv­o, velik broj osposoblje­nih i educiranih te mladih vatrogasac­a, ali i poboljšanj­e u edukaciji i osposoblja­vanju. U gradu Telfsu, gdje se nalazi Austrijska vatrogasna škola, nakon svečane primopreda­je ključeva održan je i okrugli stol, na kojem su se susreli čelnici pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasni­h struktura pet hrvatskih kontinenta­lnih županija. Tako je i službeno započela suradnja vatrogasac­a pokrajine Tirol i Virovitičk­o-podravske županije.

 ??  ?? DELEGACIJA Županije na svečanosti uručenja ključeva
DELEGACIJA Županije na svečanosti uručenja ključeva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia