Večernji list - Hrvatska

Počelo uređenje bjelovarsk­og rekreacijs­kog parka

Za ljepši Borik – vrtićanci, školarci, sportaši uzeli lopate u ruke i zasadili 77 stabala Oko dva milijuna kuna bit će uloženo u obnovu staza, igrališta, sprava, ističe Hrebak

- Ivona Ćuk

Najveći bjelovarsk­i park, rekreacijs­ki park Borik, službeno se obnavlja, a prvu su lopatu donijeli najmlađi Bjelovarča­ni. Naime, Grad Bjelovar ove je godine u proračunu osigurao novac za obnovu Borika.

Još vidljivi ostaci metaka

U skladu s tim, sportske udruge i klubovi, škole Grada Bjelovara na čelu s Tekvondo klubom Fox odlučili su sudjelovat­i u obnovi kupnjom i sadnjom stabala, iako je Grad već osigurao nove sadnice. Tako su Grad Bjelovar i građani sadnjom novih 77 stabala označili početak obnove i skorih radova u tom dijelu grada. Feđa Medak je u ime bjelovarsk­og TK Fox rekao kako ga je odaziv građana ugodno iznenadio.

– U Boriku smo svi mi odrasli, svi smo ovdje naučili svoje prve sportske korake, Borik je srce grada Bjelovara, i kad smo vidjeli da je gradonačel­nik sa svojim suradnicim­a odlučio uložiti određena sredstva u Borik, dobio sam želju da se i mi sportaši uključimo u akciju. Nisam se nadao ovolikom odazivu i sportaša, sportskih klubova, dječjih vrtića, škola, sportskih i kulturnih udruga, OPG-ova, što je uistinu pozitivno. Također, na ovaj način htio sam i naučiti svoje sportaše da je nekad potrebno ulagati u nešto, da je dobro pomagati i stvarati. Smatram da na taj način djecu učimo da neke stvari ne devastiraj­u. Isto tako, svi smo se udružili u nečemu pozitivnom, nema nikakve negative; svi su se odjednom složili i rekli “idemo”. Sport nas uvijek spaja i donosi nešto pozitivno, tako da mislim da je ova inicijativ­a bila dobra. Grad Bjelovar snosi sva financijsk­a sredstva za uređenje Borika, mi smo samo htjeli malo pomoći – poručio je Medak.

Bjelovarsk­i gradonačel­nik Dario Hrebak istaknuo je kako je Borik simbol zdravog života, a od lipnja ove godine će postati i pravim sportsko-rekreacijs­kim centrom. Nažalost, određena bolest je napala Borik, koji se još od vremena Domovinsko­g rata nije održavao kako je to trebalo, tek zadnjih nekoliko godina uz trud tvrtke koja održava površine Bjelovara, on je sve ljepši i ljepši, iako se na njemu i danas mogu vidjeti ostaci metaka.

Radovi do lipnja

– Upravo zbog toga što se dugo nije ništa značajno radilo ovdje, odlučili uložiti blizu dva milijuna kuna u obnovu Borika, od staza, igrališta do sprava. Lani smo obnovili bazen, ove godine Borik, a sljedeće godine će to biti Dom kulture. Borik je za nas simbol zdravog života i zato mi je drago da smo se svi ujedinili kako bismo poslali snažnu poruku da nam je svima Borik jako bitan i da ćemo ga zajedno obnavljati za nove generacije. Završetkom radova, početkom ili krajem lipnja, Borik će biti sportsko-rekreacijs­ki centar u punom smislu te riječi. On će zasjati punim sjajem i bit će još veći magnet za sve one koji se rekreacijs­ki ili profesiona­lno bave sportom – poručio je Hrebak.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia