Večernji list - Hrvatska

U lipičkoj Osnovnoj školi otvoren novi natječaj za najljepši školski vrt

- (vb)

Osnovna škola Lipik, pobjednik prošlogodi­šnjeg natječaja “Najljepši školski vrtovi”, bila je domaćin otvorenja ovogodišnj­eg natječaja za najljepši vrt i popratnog motivacijs­kog skupa o uređenju vrtova koji je održan pod pokrovitel­jstvom Grada Lipika i Požeško-slavonske županije.

Dio je to velikog obrazovno-ekološkog projekta koji već 25 godina provodi HRT. U projektu sudjeluju djeca iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića, učeničkih domova, centara za odgoj, obrazovanj­e i rehabilita­ciju te djeca iz domova.

– Naša škola sudjeluje u nizu projekata, a ovaj je svakako jedan od najljepših. U prošloj smo sezoni dobili zlatnu povelju, a to smo uspjeli upravo zato što smo uz mnogo rada, truda, zajedničke energije i entuzijazm­a iz gotovo ničega napravili nešto veliko – rekla je ravnatelji­ca OŠ Lipik Klaudija Kovač.

Gradonačel­nik Lipika Vinko Kasana istaknuo je da se Lipik usmjerava prema zdravom življenju i pozitivnoj atmosferi, napomenuvš­i kako nagrada koju je dobila lipička škola služi na ponos i čast cijelom gradu.

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila djeca uče voljeti prirodu te prepoznava­ti vrijednost i ljepotu podneblja u kojemu žive. Projekt promiče organsku poljoprivr­edu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja, prepoznava­nje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijsk­im vrtovima.

 ??  ?? Projekt promiče organsku poljoprivr­edu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja...
Projekt promiče organsku poljoprivr­edu, uzgoj izvornoga i domaćeg bilja...

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia