Večernji list - Hrvatska

Podizanjem brane riješen problem izlijevanj­a kanala

- (vb)

U orahovačko­m prigradsko­m naselju Crkvari završeni su radovi na gradnji male brane koja ne dopušta protok prevelike količine vode iz potoka Toplica u takozvani Mlinski kanal koji prolazi središtem mjesta te se pri većim oborinama izlijevao i plavio. Ova je vijest s olakšanjem primljena među stanovnici­ma tog dijela grada, kojima je opasnost od plavljenja terena prijetila svaki put kada bi se na to područje sručila veća količina oborinskih voda.

Ovim zahvatom ograničena je količina koja prolazi kroz cijev u mlinski kanal, a višak vode prelijeva se i odlazi drugim tokom.

Gradonačel­nica Orahovice Ana – Marija Petin i direktor poduzeća Papuk d.o.o. Zdravko Divoditi jaković sa suradnicim­a su obišli lokaciju izvedenih radova.

Prije dvadesetak godina Crkvarčani su sami napravili branu koja ih je štitila, no djelovanje­m vode i vremena stara brana je popustila i voda je prodirala u kanal. Izgradnja nove brane nametnula se kao nužnost, pa su u Gradu prionuli rješavanju problema.

– Mještani su već dugo upozoraval­i na ovaj problem i evo sada smo ga napokon uspjeli riješiti te više neće biti opasnosti od izlijevanj­a kanala – rekla je gradonačel­nica Orahovica Ana-Marija Petin

Radove čišćenja i uređenja te izgradnje brane izvelo je poduzeće Papuk d.o.o., dok je investitor Grad Orahovica.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia