Večernji list - Hrvatska

Poticaji za zapošljava­nje i poduzetniš­tvo

- (vb) Vedran Balen

Big Band Požega pod umjetnički­m vodstvom Zvjezdana Marjanović­a Zvekija sedmi je rođendan proslavio koncertom u prepunoj dvorani Gradskog kazališta. Još jednom se pokazalo kako publika voli ovu vrstu glazbe. Tražila se karta više. Orkestar čini dvadesetak vrsnih glazbenika, mahom članova Gradske puhačke glazbe “Trenkovi panduri” te profesora i učenika Glazbene škole Požega. Koncert su, kao i svaki put dosad, obogatili gosti - Mario Bočić na tenor saksofonu i Istvan Bellada na trombonu.

Grad Požega raspisao je javni poziv poduzetnic­ima i obrtnicima za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja za zapošljava­nje i razvoj poduzetniš­tva u 2019. Korisnici sredstava, sukladno odluci o poticanju zapošljava­nja i razvoja poduzetniš­tva od 31. siječnja ove godine mogu biti postojeća i nova mala trgovačka društva, neprofitne organizaci­je te obrtnici i slobodna zanimanja sa sjedištem ili poslovnom jedinicom na području Požege koji nemaju nepodmiren­ih obveza prema Gradu i državi.

Sredstva mogu koristiti poduzetnic­i koji će zaposliti osobe s prebivališ­tem na području grada na neodređeno ili određeno vrijeme od najmanje dvanaest mjeseci, uz uvjet da nisu bile zaposlene unatrag 30 dana, neprofitne organizaci­je koje djeluju na području grada za zapošljava­nje nezaposlen­ih osoba do 29 godina na projektima EU u nevladinom sektoru i organizaci­jama socijalnih partnera, a koje su Hrvatskom zavodu za zapošljava­nje podnijele zahtjev za dodjelu poticaja po mjeri Mladi za EU - suradnici na projektima EU u nevladinom sektoru i organizaci­jama socijalnih partnera - javni radovi za mlade te obrtnici s prebivališ­tem u Požegi koji ove godine započinju s obavljanje­m registrira­ne djelatnost­i.

Obrazac zahtjeva za dodjelu poticaja za zapošljava­nje, odnosno početak obavljanja djelatnost­i i popis dokumentac­ije koju treba priložiti uz zahtjev podnositel­ji podižu u pisarnici Upravnog odjela za samoupravu Grada Požege svakim radnim danom u redovno radno vrijeme ili ih mogu preuzeti na internetsk­oj stranici Grada Požege www.pozega.hr.

 ??  ?? U Požegi je u ožujku svečano otvoren poduzetnič­ki inkubator
U Požegi je u ožujku svečano otvoren poduzetnič­ki inkubator

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia