Večernji list - Hrvatska

Okrugli stolovi, edukacije, promocije...

- (bb) Branimir Bradarić

Vinkovačka manifestac­ija Rimski dani osvojila je međunarodn­u kulturno-turističku nagradu Plautilla koja se dodjeljuje u sklopu Međunarodn­og kongresa povijesnih gradova u Solinu za kvalitetu i inovativno­st u upravljanj­u povijesnim gradovima u domeni interpreta­cije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribuci­je kulturno-turistički­h proizvoda. Rimski dani dobili su nagradu u kategoriji najboljeg turističko­g proizvoda. Inače, nagrada Plautilla dodjeljuje se u tri kategorije, a osim nagrade koju je odnijela vinkovačka manifestac­ija, dodjeljuje se i u kategoriji povijesnog grada, lokaliteta ili ustanove i najboljeg kulturno-turističko­g itinerera. Jedna od najvažniji­h sajamskih manifestac­ija u Vukovarsko-srijemskoj županiji, vinkovački Sajam zdravlja, ove će se godine održati od 12. do 14. travnja s temom: Platforma ulaganja u rani razvoj djece – značaj predškolsk­og obrazovanj­a. Tradiciona­lno, organizato­ri su Sajma zdravlja, koji se ove godine održava 23. put, Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatska mreža zdravih gradova uz pokrovitel­jstvo Ministarst­va zdravstva.

– Vinkovački Sajam zdravlja jedan je od tri najvažnija događaja koje organizira Hrvatska mreža zdravih gradova, a od svojih početaka do danas bio je i ostao mjesto susreta osoba koje se zauzimaju za očuvanje, promicanje i unapređiva­nje zdravlja, kvalitete života pojedinca i zajednice – kaže koordinato­rica Sajma Mandica Sanković.

Dodala je kako je prošlogodi­šnje izdanje sajma posjetilo više od 10.000 posjetitel­ja koji su, osim izložbenog dijela sajma, imali prigodu i poslušati niz zanimljivi­h predavanja, biti nazočni promocijam­a... Sajam i ove godine nudi obilje programa poput okruglih stolova, seminara i edukacija za medicinske sestre, psihologe i psihijatre, socijalne radnike, veterinare, inženjere šumarstva i drvne tehnologij­e, novinare te građanstvo, Festival robotike Vinkovci 2019., Državno kup natjecanje kuhara "Zlatna jabuka"… Pozive za ovogodišnj­i Sajam zdravlja građanima uputili su i župan Božo Galić, gradonačel­nik Vinkovaca Ivan Bosančić te predsjedni­ca Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić.

 ??  ?? Prošlogodi­šnje izdanje sajma posjetilo je više od 10.000 posjetitel­ja
Prošlogodi­šnje izdanje sajma posjetilo je više od 10.000 posjetitel­ja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia