Večernji list - Hrvatska

Boćari u posljednje dvije utakmice osigurali borbu za naslov viceprvaka Druge HBL

Sam plasman u drugu HBL za virske je Bluzere najveći klupski uspjeh svih vremena

- Frane Šarić

– Dva kola prije kraja natjecanja u 2. Hrvatskoj boćarskoj ligi (HBL) virski boćari zauzimaju treće mjesto s istim bodovnim učinkom kao i drugoplasi­rani Zlatan otok s Hvara (28 bodova). Vodeći Primoštenc­i su neuhvatlji­vi i sigurni putnici u 1. HBL, pa će se do kraja sezone voditi borba za naslov viceprvaka i poredak od drugog do četvrtog mjesta – izvijestil­i su iz virske lokalne uprave i dodali da kako god ova priča završila za Virane, već je sada izvjesno da će se bez puno razmišljan­ja nazvati uspješnom i povijesnom.

Čeka se epilog

Sam plasman u Drugu HBL bio je, kako navodi Kažimir Škrbić iz odjela za odnose javnošću, za virske boćarske Bluzere najveći klupski uspjeh svih vremena, ali i najveći momčadski domet bilo kojega sportskog tima s otoka. Zato će Virani na kraju sezone, bez obzira na konačni rasplet, ovosezonsk­u drugoligaš­ku tortu, kako ističe Škrbić, posuti šećerom u prahu, a ne nekim gorkim zaslađivač­em.

– Dobijemo li posljednje dvije utakmice, možda ćemo na kraju biti i drugi – istaknuo je predsjedni­k virskog kluba Darko Bašić očekivanja i nadanja u posljednja dva susreta prije ovosezonsk­og drugoligaš­kog epiloga.

– Dakle, domaća pobjeda u idućem kolu protiv Naklica i

DO KRAJA SEZONE VODIT ĆE SE BORBA ZA NASLOV VICEPRVAKA I POREDAK OD DRUGOG DO ČETVRTOG MJESTA

onda u posljednje­m ligaškom kolu juriš na Umčane koji su se već oprostili od Druge HBL. Nije nerealno ni nemoguće, ali će Bluzeri ovisiti i o učinku trenutačno drugoplasi­ranih Hvarana s kojima su bodovno poravnati, no imaju slabiji međusobni skor i znatno slabiju razliku osvojenih punata. Zlatan otok gostuje kod Župe dubrovačke, a onda u posljednje­m kolu ugošćuje nove prvoligaše iz Primoštena.

Pobijedili Hajduk

Drugo mjesto nije nemoguća misija ni za Rašičane (27 bodova), ali se ipak čini da su oni svoju priliku propustili protiv Virana. U derbiju 16. kola Virani su pobijedili Hajduka iz Rašice u gostima (12:10) i tako ih najvjeroja­tnije izbacili iz igre za drugo mjesto, ali su obje pobjede u posljednja dva kola imperativ kako Viranima, tako Hvaranima i Rašičanima – zaključili su s Vira.

 ??  ?? VIRSKI BLUZERI trenutačno zauzimaju treće mjesto s istim bodovnim učinkom kao i drugoplasi­rani Zlatan otok s Hvara
VIRSKI BLUZERI trenutačno zauzimaju treće mjesto s istim bodovnim učinkom kao i drugoplasi­rani Zlatan otok s Hvara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia