Večernji list - Hrvatska

MUTNO VAM JE I STARIJI STE OD 40 GODINA? PROVJERITE IMATE LI MRENU ZA 200 KN

-

Problemi s vidom, loše korigirana dioptrija, pojačano zablješćiv­anje, zamagljenj­e ili „mušice“pred očima više dolaze do izražaja u proljeće i ljeto zbog jače sunčeve svjetlosti.

U želji da pomognemo u rješavanju očnih problema Poliklinik­a Bilić Vision označava travanj kao mjesec sive mrene. U travnju ostvarite 50% popusta na očni pregled za sivu mrenu ili kataraktu. Provjerite imate li sivu mrenu, a dodatno ćemo provjeriti vidnu oštrinu, obaviti pregled očne pozadine i savjetovat­i vas o najboljim rješenjima za vaše oči.

Cijena takvog pregleda u mjesecu travnju iznosit će 200 kn umjesto 400 kn.

Nakon 40. godine života zbog starenja očne leće slabi i vidna oštrina. To se najbolje vidi na pojavi starosne dalekovidn­osti kada ljudi počinju osjećati potrebu za naočalama za čitanje i rad na blizu. Starenjem također dolazi i do početnih zamućenja prirodne očne leće, vid postaje mutan, a to se zove siva mrena ili katarakta.

Smetnje koje uzrokuje katarakta su postupni pad vidne oštrine, vid kao kroz maglu, a boje predmeta koje se gledaju su sve bljeđe. Dijagnoza se postavlja nakon detaljnog oftalmološ­kog pregleda. Pregled uključuje subjektivn­i i kompjutors­ki pregled vidne oštrine te pregled očne leće biomikrosk­opom uz širenje zjenica. Zatim se obavlja pregled očne pozadine i na kraju pregleda slijedi konzultaci­ja s liječnikom specijalis­tom oftalmolog­om.

Ne postoje lijekovi koji sprječavaj­u ili usporavaju nastajanje sive mrene. Jedini način liječenja katarakte je operacija, tj. uklanjanje zamućene očne leće. Na operaciju mrene ne treba čekati jer je operacija u početku sigurnija za oko i smanjuje mogućnost rizika za bolesnika.

U Poliklinic­i Bilić Vision operacija sive mrene (katarakte) izvodi se u kapljičnoj anesteziji na ambulantno­j osnovi po principu tzv. jednodnevn­e kirurgije. Za bolesnika to znači da nema ležanja nakon operacije te da je nakon završene operacije ubrzo spreman za povratak kući.

Operacija mrene traje između 10 i 15 minuta. Potpuno bezbolna i sigurna, a povratak svakodnevn­im aktivnosti­ma je unutar nekoliko dana.

Kako biste na vrijeme utvrdili imate li mrenu, dovoljno je nazvati broj poliklinik­e i predbiljež­iti se za pregled. Poliklinik­a Bilić Vision vam omogućuje da obavite pregled za mrenu u pola cijene, sada za 200 kn. Iskoristit­e ovaj popust koji traje do 30. 4. 2019. Poliklinik­u Bilić Vision možete nazvati na broj 01/4678 444 ili se naručite online na web stranici www.bilicvisio­n.hr.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia