Večernji list - Hrvatska

Više od polovice reprezenta­cije u četvrtfina­lu

Rukometna Liga prvaka Poznato je osam najboljih momčadi u Europi, a značajnu ulogu u završnici ponovno će odigrati hrvatski rukometaši kojih je ostalo deset

- Damir Mrvec

Rukometaši PPD Zagreba nisu treću sezonu zaredom uspjeli izboriti plasman u četvrtfina­le Lige prvaka. S obzirom na odlaske i dolaske, te još uvijek tanak budžet, nitko nije ni očekivao da će „plinari“ove sezone biti među osam najboljih. Veselin Vujović tako će za sada ostati trener koji je zadnji odveo zagrebaše u četvrtfina­le ovog elitnog rukometnog natjecanja i to dvaput zaredom, 2015. I 2016. godine. Bit će jako zanimljiva sljedeća sezona gdje će se hvatati ulaznice za profesiona­lnu Ligu prvaka koja bi trebala krenuti od sezone 2020./2021. Da bi hrvatski prvak tamo upao, morat će napraviti korak više u odnosu na nekoliko zadnjih sezona. U prijevodu, morat će se izboriti za četvrtfina­le.

Osam naših reprezenta­tivaca

Kad već nema zagrebaša ove sezone u četvrtfina­lu, bit će zato mnogo hrvatskih igrača – deset. U odnosu na lani to je pomak. Naime, prošle sezone u četvrtfina­lu smo imali osam naših igrača. Najviše ih imamo u Kielcu i Pick Szegedu – po tri. U poljskom prvaku su Filip Ivić, Luka Cindrić i Marko Mamić, a u Pick Szegedu Mirko Alilović, Marin Šego i Alen Blažević. Dvojica su u Vardaru – Igor Karačić i Ivan Čupić, te po jedan u PSG-u (Stepančić) i Veszpremu (Štrlek). Od desetorice igrača osam ih je u hrvatskoj reprezenta­ciji. Preostala dvojica oprostila su se od nacionalno­g dresa nakon BILO BI LIJEPO KADA BI SE PONOVIO FINALE IZ 2016. TADA SMO IMALI ŠEST PREDSTAVNI­KA (ŠTRLEK, ČUPIĆ, ŠEGO, SLIŠKOVIĆ, ALILOVIĆ , SULIĆ) Europskog prvenstva u Hrvatskoj 2018. Godine – Ivan Čupić i Mirko Alilović. Za svaku pohvalu su Vardar i PSG To su jedina dva kluba koja su šesti put zaredom izborila nastup u četvrtfina­lu Lige prvaka. PSG bi mogao postati jedini klub koji može četiri puta zaredom izboriti završni turnir u Kolnu, a Vardar će pokušati do trećeg uzastopnog plasmana na Final-Fouru. No, za razliku od PSG-a, Vardar je jednom osvojio Ligu prvaka. Od hrvatskih igrača koji su još uvijek u konkurenci­ji, naslovom pobjednika ovog elitnog rukometnog natjecanja mogu se pohvaliti Luka Cindrić (prvak s Vardarom), Manuel Štrlek (pobjednik s Kielceom), Igor Karačić (pobjednik s Vardarom), Ivan Čupić (pobjednik s Kielceom i Vardarom), te Marin Šego (prvak s Kielceom).

Ne može se ponoviti

Bilo bi lijepo kada bi po broju igrača ponovili finale iz 2016. kada smo imali šest igrača (Štrlek, Čupić, Šego, Slišković, Alilović , Sulić) u borbi za trofej. To bi se moglo dogoditi samo ako će u finalu igrati Pick Szeged i Kielce. To će ipak ići malo teže uz Barcelonu i PSG. Otkako se igra Final-Four u Kölnu, od 2010. godine, najviše izborenih četvrtfina­la imaju Barcelona i Kiel – devet. Flensburg i Veszprem imaju po sedam, a Vardar i PSG po šest. Zagrebaši imaju tri, baš kao Pick Szeged, Hamburg i RN Löwen. Ispred ovog društva još su samo Kielce (pet) i Montpellie­r (4).

 ??  ?? Igor Karačić s Vardarom je već osvojio naslov, a njegov klub šesti put zaredom igrat će četvrtfina­le
Igor Karačić s Vardarom je već osvojio naslov, a njegov klub šesti put zaredom igrat će četvrtfina­le

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia