Večernji list - Hrvatska

Orahovačka ambulanta nakon dvije godine napokon dobila stalnog pedijatra

Iz našičke bolnice pristigla je dr.med.spec. pedijatrij­e Maja Vučinić

- Vedran Balen

Odlazak mladih školovanih ljudi iz Hrvatske, ponajprije liječnika, donio je ruralnim i manjim gradskim sredinama poput Orahovice teško rješive probleme zatvorenih i praznih ambulanti. U Gradskoj upravi poduzimaju sve raspoloživ­e mjere kako bi svojim sugrađanim­a, u ovom slučaju onim najmlađim, osigurali adekvatnu zdravstven­u zaštitu.

Od 1. travnja

Naime, orahovačka ambulanta ostala je 2017. godine bez stalnog pedijatra i od tada se na tom mjestu izmijenilo nekoliko liječnika na zamjeni iz Slatine, Našica, čak i iz požeške bolnice.

Nakon što je u veljači 2018. Dom zdravlja Virovitičk­o-podravske županije raspisao natječaj za popunu radnog mjesta pedijatra, a Grad Orahovica osigurao stan i plaćene režijske troškove kako bi mu olakšali život i rad, u ožujku ove godine problem s pedijatrom u Orahovici napokon je riješen. Naime, iz našičke bolnice pristigla je dr.med.spec. pedijatrij­e Maja Vučinić, subspecija­list dječje endokrinol­ogije i dijabetolo­gije.

– Kako su svi pedijatri u našoj županiji u koncesijam­a, nismo bili u mogućnosti uspostavit­i stalnu pedijatrij­sku ambulantu. Kako bi djeca u Orahovici imala adekvatnu liječničku pomoć, izmjenjiva­lo se nekoliko liječnika iz drugih sredina, što svakako nije bilo kvalitetno rješenje kakvo zahtijevaj­u djeca i roditelji. Sada smo se napokon, zahvaljuju­ći velikim djelom i Gradu Orahovici, uspjeli dogovoriti s doktoricom iz našičke bolnice koja prelazi kod nas i već 1. travnja počinje s radom u Orahovici – kaže ravnatelj županijsko­g Doma zdravlja dr. Ivica Fotez.

Gradonačel­nica Orahovice Ana-Marija Petin rekla je da je presretna što su u suradnji s ravnatelje­m Doma zdravlja uspjeli dogovoriti dolazak liječnice koja će u Orahovici raditi kao stalni pedijatar.

Bolja solucija

– Mislim da je ovo velik iskorak u zdravstven­oj zaštiti naših malih sugrađana i da će roditelji biti zadovoljni što će djeca napokon imati stalnog doktora od njihova rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine. Iako Orahovica nije bila bez zdravstven­e skrbi za djecu, jer su nam dolazili doktori na zamjenu, ovo je ipak bolja solucija – kazala je gradonačel­nica.

 ??  ?? GRADONAČEL­NICA Ana-Marija Petin i ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivica Fotez dogovorili su dolazak liječnice
GRADONAČEL­NICA Ana-Marija Petin i ravnatelj Doma zdravlja dr. Ivica Fotez dogovorili su dolazak liječnice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia