Večernji list - Hrvatska

Za sportske udruge 600 tisuća kuna iz proračuna

- (vb)

U Orahovici su po pozivu predsjedni­ka gradske Zajednice sportskih udruga Igora Hozića potpisani ugovori sa sportskim klubovima, čime je regulirano njihovo financiran­je od Grada u 2019. godini.

Prema Hozićevim riječima, posao oko raspodjele sredstva za ovu godinu je završen, no tek slijedi kontrola sredstava koje su klubovi dobili u prvom dijelu godine. U Zajednici, naime, žele brigu o svakoj potrošenoj kuni.

– Svim klubovima dodijeljen­a su veća sredstva u odnosu na 2017. godinu. Nadam se da nijedan klub više neće imati nikakvih problema oko završetka sezone. Svima smo dali mogućnost normalnog rada i to ćemo činiti dok god budemo tu gdje jesmo. Samim time očekujem puno dobrih rezultata – istaknuo je Hozić.

Nekoliko čelnika orahovički­h sportskih udruga izrazilo je zadovoljst­vo potpisanim ugovorima.

– Drago mi je da su Grad i Zajednica prepoznali naš rad. Sezonu ćemo završiti bez problema. Sukladno kriterijim­a, dobili smo 20 posto više sredstava – rekao je predsjedni­k Škole nogometa Papuk Orahovica Darijo Krmpotić

U proračunu za tekuću godinu Grad Orahovica je za financiran­je sportskih udruga osigurao 600 tisuća kuna, 100 tisuća kuna više nego lani.

Gradonačel­nica Ana-Marija Petin još ranije je kazala kako i ove godine očekuje dobre rezultate, posebice u omladinski­m kategorija­ma, jer Orahovica je oduvijek bila poznata kao mjesto odakle dolaze vrhunski sportaši.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia